"Biz oturacakmışız gibi ev yapıyoruz"
2023’e kadar Türkiye’de 1.2 milyon konut hayata geçirmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, HaberTürk’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TOKİ olarak şu anda yaptıkları hiçbir projede yüksek imar kullanmadıklarını belirten Ergün Turan, Türkiye’de toplumsal beklentilerin değiştiğine dikkat çekti. Turan, “Ben burayı eleştiren bir yerden geliyorum. İmar, mimari tarz bunun başlıcalarını oluşturuyor. TOKİ’den bazı toplumsal beklentiler var. İstanbul’a kıymıyoruz eskisi gibi. Asla yüksek imara izin vermiyoruz. Her şehrin bir yapısı var. Ayrıca her şeyin de bir haram sınırları var. Bu noktada bazı alanlar su havzası, bazı noktalar ormanlar. Buralara bulaşmamak gerekir” dedi.

"5 KAT YOKSA 4’E İNİYORUZ"
Ergün Turan, bazı bölgelere çok konut yapımına karşı olduklarını da belirterek, “Asıl olan şey burada gelecekte yaşayacak çocuklarımızın da hukukudur. Bu nedenle bu sınırları korumak zorundayız. Bu hassasiyetimiz bugün yüksek noktada” dedi.

Ergün Turan, faaliyette bulundukları illere yönelik olarak ‘Hiçbir şehirde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak’ sloganını belirlediklerini kaydetti. “Hangi vilayette iş yapıyorsak helikopterle hava çekimi yapıyoruz, interaktif haritalardan bakıyoruz. Şehirde 5 kat yoksa direkt olarak 4 kata iniyoruz” diyen Turan, Emlak Konut GYO projelerinin başka bir noktada bulunduğunu belirti. Turan, “Biz Emlak Konut’a arazi tedariki yapıyoruz, bazen imarda yardım ediyoruz” dedi.

"ZEYTINBURNU’NDA 102 DÖNÜMÜN YÜZDE 70’İ YEŞİL PLANLANIYOR"
Ergün Turan, Emlak Konut GYO’nun yılbaşında TOKİ’den 400 milyon liraya satın aldığı Zeytinburnu merkezindeki 102 dönümlük askeri lojmanların yüzde 70’in yeşil alan olacağını açıkladı. Turan, “İstesek tamamına imar verirdik, biz ise bu alanın yüzde 70’ini bölge parkı yaptık. Sadece 40 dönümünde binalar yer alacak. Bu bölgede şehrin ve o insanların hakkı var. Gelecek kuşak bize dua edecek. Zeytinburnu merkezi oldukça rahatlayacak” dedi. Ergün Turan, arazide bulunan askeri lojmanlara yönelik olarak başka yerde donatılar yaptıklarını anlatarak “Bu sayede devlet daha verimli kullandı. Burasının imarını yaptık ve Emlak Konut’a devredeceğiz” dedi.

"BİZ OTURACAKMIŞIZ GİBİ PROJE YAPIYORUZ"
TOKİ’de artık imar disiplini, mimari konsept, yaşam felsefesi gibi konuları birçok disiplinde tartıştıklarını anlatan Turan, “Bir meydanı 3 gün tartışıyoruz. 450 konut için 5 sefer proje değişikliği yapıyoruz. Günlük mesai bitince akşamları sanki kendimiz yaşayacakmışız gibi oturup planlar yapıyoruz. Bir stratejik hesapla gidiyoruz, sosyologlar, yetkililerle birlikteyiz” diye konuştu. Turan, müteahhitlerden projelerini bitirirken yetişmiş ağaç dikmelerini istediklerini belirtti.

"VALİDEBAĞ SUBAY EVLERİ MÜTEAHHİDİN TAKDİRİDİR"
Emlak Konut GYO’ya sağladıkları Acıbadem Validebağ arazisinin ihalesinde rekabetle yükselen fiyat hakkında konuşan Ergün Turan, “Biz oraya yüksek bir imar vermedik, tamamen bölge imarı olacak. Burada teklif edilen fiyat müteahhidin takdiridir. Demek ki müteahhit müşterisine güveniyor” diye konuştu.

"80 BİN KONUTUN YAPIMI DEVAM EDIYOR"
Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Habertürk Televizyonu’nda yayımlanan Eko Siyaset programı canlı yayınına da katıldı. 80 bine yakın konutun yapımının devam ettiğini belirten Turan, “2015 yılı içerisinde 41 bin konutu geçtik. Sene sonu geldiğinde hedefimiz bu rakamı 45-47 bine çıkarmak” diye konuştu. 

HaberTürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181