Dar gelirliler için üretilen 31 bin 841 sosyal konut teslim edildi!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde dar gelirli vatandaşların ev sahibi yapılması amacıyla başlatılan ‘sosyal konut’ uygulaması kapsamında, toplam 31 bin 841 aileye konutları teslim edildi.

TOKİ’ye 1.5 milyar tl
Bakanlık ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle 8 yıl önce başlatılan ‘Sosyal Konut Projesi’ sayesinde maddi durumu yetersiz binlerce vatandaş ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Bakanlık tarafından sosyal konut çalışmaları için TOKİ’ye yaklaşık 1.5 milyar lira kaynak aktarımında bulunuldu.

Engelliye kontenjan
Sosyal konut uygulamalarında engelli vatandaşlar için yüzde 10’luk özel bir kontenjan da ayrılıyor. Konutların geri ödemeleri, metrekareye göre sabit ve faizsiz 100 ve 130 liralık taksitlerle yapılabilirken, geri ödemelerde zorluk yaşayan vatandaşlara da bu konuda destek sağlanıyor.

270 ay vadeyle ödeme fırsatı
Edinilen bilgiye göre, TOKİ tarafından 1+1 ve 2+1 olarak inşa edilen, kefil ya da proje başlangıcında ‘peşinat’ gibi zorunlulukların bulunmadığı sosyal konut uygulamalarında, dar gelirli vatandaşlara 270 ay vadeyle ödeme imkanları sunuluyor. 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181