Evi olan TOKİ’den ev alabilir mi?
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) orta ve alt gelir grubu vatandaşları kolaylıkla ev sahibi yapıyor. TOKİ Türkiye'nin bir çok şehrinde konut projesi üretiyor ve hayata geçirilen konut projeleri ile binlerce vatandaş ev sahibi olma fırsatı yakalıyor. Peki ya evi olan kişiler TOKİ'den ev alabilir mi? Evi olan TOKİ’den ev alabilir mi sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Eğer bir eviniz varsa kura yöntemi ile satışı gerçekleştirilecek olan ya da alt gelir grubu olan konutlara başvuru yapamazsınız. TOKİ'den konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşlerinin veya velayeti altındaki çocukların üzerinde Türkiye sınırları içerisinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması gerekiyor. Fakat hisseli bir tapunuz varsa bu TOKİ'den ev almanıza engel olmaz. 

TOKİ tarafından açık satışa sunulan konutlarda ise bu şart aranmaz. Yani daha önce eviniz olsa bile TOKİ'nin açık satışta olan konut projelerine başvuru yapabilirsiniz. Tabi TOKİ tarafından açık satışa sunulan konut projesinin satış duyurusunda bununla ilgili aksi bir açıklama yoksa.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181