Gaziantep Kuzey Şehir Projesi ne zaman tamamlanacak?
TOKİ tarafından Gaziantep'te hayata geçirilen Gaziantep Kuzey Şehir projesinin 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

TOKİ'nin 50 bin konut olarak inşa edeceği Gaziantep Kuzey Şehir projesinde dairelerin yanı sıra camiler, iş yerleri ve ticaret merkezleri de bulunuyor. 913 konutluk ilk etap ihalesi 31 Mart tarihinde gerçekleşen Gaziantep Kuzey Şehir projesinin 11 Mayıs tarihinde de 749 konutluk 2. etap ihalesi yapılmıştı.

8.5 milyon metrekare alanda hayata geçirilen 
Gaziantep Kuzey Şehir projesi 300 bin nüfusluk yeni bir şehir olacak. 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi farklı planlarda “zemin+2, 3, 4” kat gibi farklı yüksekliklere sahip Gaziantep Kuzey Şehir projesinde 299 konut 2+1 planında, 176 konut 3+1 planında, 274 konut ise 4+1 planında tasarlanıyor. Gaziantep Kuzey Şehir projesinde yeşil alanla çevrili mahalleler içinde farklı ölçeklerde meydanlar oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımı için otoparklar yapılması planlanıyor.

İlk etabında yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ana yollar ve 20 metre genişliğinde ara yollar yollar açılan 
Gaziantep Kuzey Şehir projesinin kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta kurulması planlanıyor.

Gaziantep Kuzey Şehir nerede?

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
joe 7 yıl önce

yüksek gerilim telleri göten girsin

Avatar
mehmet selli 8 yıl önce

Bu yüksek gerilim tellerinin etkisinde kalan evler ne olacak tehlike sacmaya devam mı edecek bununla ilgili bir calışma var mı

banner182

banner181