'İdeal kent yüksek bina demek değildir'!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, şehirler inşa edilirken insanın manevi boyutunun dikkate alınması gerektiğini söyledi. Turan, "Yüksek katlı modern binalar ve dev kuleler bugün büyük şehirlerin gerçeği olmakla birlikte, ideal kentlerin hedeflediği kentsel ortamı göstermiyor" dedi. Turan, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ASİAD) düzenlediği Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi'nin açılış konuşmasını yaptı. Kentlerin sadece kalabalıkların barındığı yerler olmaması gerektiğine işaret eden Turan, insan fıtratına uygun kentsel mekânların, insanın manevi boyutunun da dikkate alındığı şehirlerin inşa edilmesi gerektiğini belirtti. İdarenin 13 yılda yaklaşık 720 bin sosyal konut ve 8 bini aşkın sosyal donatı rakamına ulaştığı bilgisini veren Turan, konutun, ailenin yaşam kalitesi açısından asgari niteliklere ve yeterliliklere sahip olması gerektiğini ifade etti. 



'236 BİN 366 KONUT ÜRETİYORUZ' 
Turan, "49 ilde yerel yönetimlerle birlikte 129 farklı projede 236 bin 366 konutluk kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. 106 bin 865 konutun ihalesi gerçekleştirildi, 75 bin 761 konut hak sahiplerine teslim edildi" diye konuştu. Zirveye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi Genel Koordinatörü Talha Kös ve Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eda Ersoy da katıldı.



'TOKİ BÜYÜKLÜĞÜNDE SOSYAL KONUT ÜRETEN DEVLET KURULUŞU YOK' 
Yaşam ve gelişmişlik şartlarına bağlı olarak vatandaşların TOKİ'den beklentilerinin de değiştiğine işaret eden Turan, daha nitelikli ve konforlu yaşam alanlarını içeren konut üretimine geçtiklerini ifade etti. Turan "Bugün gerek Avrupa'da gerekse Ortadoğu ve Afrika'da devlet bütçesinden para almadan TOKİ büyüklüğünde sosyal konut üreten başka bir devlet kuruluşu yok" diye konuştu. Turan, TOKİ'nin bilgi ve tecrübesinden yararlanmak isteyen pek çok ülke olduğuna dikkat çekti.


Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181