İşte emeklilerin TOKİ'den ev alması için gereken şartlar!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklileri ev sahibi yapmak için seferber oldu. Bunun için 'talep projeleri' ve 'sosyal konut projelerden yüzde 25 kontenjan ayrılması' şeklindeki iki ayrı yöntem uygulayan TOKİ, bu yıl çok sayıda emekliyi ayda ortalama 300 lira taksitle ev sahibi yapmayı defliyor.

TOKİ, 2017'de inşa edeceği 65 bin sosyal konuttan emeklilere yüzde 25 kontenjan ayıracak. Böylece büyü 16 bin 250 emekli kira öder gibi ev sahibi olma imkanı yakalayacak. Projeler hayata geçirildikçe başvurular alınacak. Eğer projelerde başvuru sayısı konut sayısını aşarsa kura çekilecek. Emeklilere kurada çifte şans sunulacak. Kura sonucu emekli kategorisinden hak sahibi olamayanlar, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak.

NASIL BAŞVURULUYOR!
TOKİ, bu yıl emeklilere konut yapılması ile ilgili valiliklerden gelen talepler doğrultusunda da projeler gerçekleştirmeye devam edecek. TOKİ, ev sahibi olmak isteyen emeklilere duyuruları internet  sitesinden yapıyor. www. toki.gov tr adresinde ki 'Emeklilere Özel' bölümünü tıklayanlar, burada projeleri ve başvuru tarihlerini görebiliyor. Başvuru ve satış işlemleri Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile yürütülüyor. Başvuru esnasında emekli kimlik kartı veya emekli olduğuna ilişkin belgenin ibraz edilmesi yeterli oluyor. TOKİ'nin başvrularında dernek üyeliği şartı bulunmuyor.

Evi Olmayanlar Yararlanıyor
TOKİ'den ev almak için aranan şartlar şöyle; Projenin bulunduğu il/ilçe sınırlan içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması; TOKİ'den konut almamış olması; kendisine, eşine ve/ veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutun olmaması; aylık hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira (İstanbul'da 3 bin 700 TL) olması; (Emeklinin vefat etmesi durumunda, dul eşi başvuruda bulunabilir); eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda yalnızca birinin başvuruda bulunması.

Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181