M. Ergün Turan: " Emekliler bir dernek üyeliği olmadan da TOKİ'ye başvurabilir"
TRT Haber’in canlı yayın programına katılarak soruları cevaplandıran M. Ergün Turan, alt ve orta gelir grubu, emekli vatandaşlara yönelik uygulamalar, yeni dönem hedefleri, idarenin amacı ve birçok konu hakkında bilgiler verdi.


 Toplu Konut İdaresinin amacının kurulduğu 1984 yılından bu yana konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirten  TOKİ  Başkanı Turan, “2002 yılından bugüne kadar 676 bin vatandaşımız Toplu Konut İdaresi tarafından konut sahibi yapılmış durumda” dedi.


Emekli Kartı Yeterli

Emekli vatandaşlara her bir projede yüzde 20 kota tanıdıklarını söyleyen TOKİ Başkanı m.Ergün Turan “Bazı vilayetlerimizde emekli vatandaşlarımız bir araya gelip dernekleri vasıtasıyla valiliklere oradan da doğrudan kurumumuza talepte bulunuyorlar. Bizde buna göre proje geliştiriyoruz. Ancak emekli vatandaşlarımız, emekli kartlarını gösterdiklerinde kendilerine ayırdığımız yüzde 25’lik kontenjanın avantajlarından faydalanabiliyor. Bunun için herhangi bir emekliler derneğine üye olunması zorunlu değil.” dedi.


Emekliye 210-220 tl taksitlerle 240 ay vade

Emeklilerin maddi anlamda kolaylık da sağlandığını belirten Turan, “Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'nun birçok yerinde 210-220 TL gibi taksitlerle 240 ay vade ile iki artı bir daire sahibi yapmak için uğraşıyoruz.” diye ekledi.


“Dost eli kuruluş”                                                                                                 

Toplu Konut İdaresinin sosyal devletin en önemli yansıması olduğunu söyleyen Turan, idareyi konut edinmekte zorlanan vatandaşlar için tek dost eli kuruluş olarak tanımladı. Turan “ TOKİ’yi dışarı çıkarmış olursak alt gelir grubundaki birçok vatandaşımızın konut sahibi olması zorlaşır” dedi.


Şehirlere değer katan eserler

“Hiçbir yerde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak” sözünü disiplin haline getirdiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan, “Son bir yılda bütün projelerimizde, uygulamalarımızda yöresel beklentilere uygun konutlar yapıyoruz. Bizim şehirlerimiz, Anadolu coğrafyamız kadim bir coğrafyadır. Tarih içerisinde oluşmuş şehirlerdir. Şehirlerimize değer katacak eserler ortaya koymamız gerekiyor.” Dedi.


Yöresel Taşlar kullanıyoruz

Yeni dönemde konut üretiminde mutlaka yöresel taşlar ve yatay mimarinin kullanıldığı söyleyen Turan, “Şu anda bu disiplinle konut üretiyoruz. Bir kısmı Anadolu'nun belli yerlerinde bitme aşamasına geldi. Önümüzdeki yıl Anadolu’nun birçok yerinde birbirinde çok farklı, farklı mimaride, özellikte, yatay ve yöresel normlar içeren TOKİ binaları göreceksiniz.“ sözlerini ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181