Şanlıurfa'da TOKİ evleri sahiplerine teslim edildi
Gap Arena Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen anahtar teslim törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, TOKİ yetkilileri ve hak sahibi gazeteci ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Faruk Çelik:“679 hak sahibinin konut sahibi olmasında birazcık da olsa tuzumuz olduğu için Allah’a şükrediyorum” dedi. Son dönemlerde Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlara da değinen Bakan Çelik; on üç yılda Türkiye genelinde 685 bin yaptıklarını belirterek, Türkiye’nin her tarafına hizmet götürdükleri kaydetti. Anahtarları teslim edilecek 679 konutun sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sürdüren Bakan Çelik; devam eden konutları da yılsonuna doğru teslim edeceklerini, ihtiyacı olanlar için de belediye ve TOKİ işbirliğiyle uygun yerlerde konutlar üretmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Konuşmasında; eskiden ev sahibi olmanın orta ve dar gelirli insanlar için bir hayal olduğunu, son yıllarda ise dar gelirli vatandaşların da TOKİ konutlarıyla kolaylıkla ev sahibi olabildiğini belirtti. Şanlıurfa’da anahtar teslimi yapılan evlerin yanı sıra 3 bin 653 TOKİ konutunun da devam ettiğini kaydeden Vali Küçük; il merkezi ve ilçelerde özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik konut hamlesinin devam ettiğini dile getirdi. Şanlıurfa’da ilerleyen dönemlerde de TOKİ konutlarının devam edeceğini belirten Vali Küçük; emeği geçen başta Faruk Çelik olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından TOKİ’ye müracaat eden hak sahiplerine Bakan Faruk Çelik, Vali İzzettin Küçük ve protokol üyeleri tarafından anahtarları teslim edildi. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181