Şehit aileleri ve gazilere TOKİ'den faizsiz konut!
TOKİ Başkanı M. ErgünTuran, "Vatan uğrunda Hakk'a yürüyen şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi konut sahibi yaparak, minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz" diye konuştu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başkanı Ergün Turan, şehit aileleri ve gazilere 552 milyon liralık konut kredisi verdiklerini söyledi.

Turan, "Ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize minnet borcumuzu ödemeliyiz. 18 bin 675 şehit ailesi, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine yaklaşık 552 milyon faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 577 konut verdik" diye konuştu.

ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR
Şehitleri rahmetle andıklarını vurgulayan Turan, "Ülkemiz için şehit olmuş kamu görevlilerinin ailelerinin yarasına merhem olmalıyız. En temel ihtiyaçları olan barınma sorununu çözmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu. Başkan Turan, TOKİ olarak dar gelirlilerin yanı sıra şehit aileleri ve gazileri konut yapmayı sürdüreceklerini belirterek, "Vatanımıza canını feda eden şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi kurasız ev sahibi yaparak minnet borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Bu ülkeyi bizlere armağan eden, vatan ve bayrak aşkı için cepheye koşmuş şehitlerimizi tekrar yad ediyoruz. Mekanları cennet olan şehitlerimizin ailelerine desteğimizi TOKİ olarak sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kimler başvurabiliyor?
Şehit aileleri, harp ile dul ve yetimlerinin, TOKİ'ye başvurabilmesi için, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içinde en az 3 yıl ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, 25 yaşını doldurmuş olması şartı var. Ayrıca aylık hane halkı gelirinin, İstanbul'da yaşayanlar için en fazla net 3.700, İstanbul dışı için 3.200 lira olması gerek. Hak sahipleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi" ve kimlik fotokopilerini ibraz ederek başvuru yapabiliyor. 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181