TOKİ 15 yılda 800 bin 112 konut üretti!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 15 yılda 800 bin 112 konut ürettiklerini belirterek, "Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak için var gücümüz ile çalışıyoruz." dedi. Turan, yaptığı açıklamada, 1984 yılında kurulan TOKİ'nin 2002 yılına kadar toplam 43 bin 145 konut üretebildiğim belirtti. Öncelikli hedeflerinin dar gelirli ve bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu vurgulayan Turan, "Sosyal devletin en önemli yansıması vatandaşın barınma ihtiyacım karşılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Sosyal devletin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için yegane dost eli bir kuruluştur" ifadesini kullandı.

ÖNCEKİ DAR GELİRLİ
Turan, konuşmasmı şöyle sürdürdü: "Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurarak, onlarca yeni konut J projesini hayata geçirerek 2023 yılma kadar 1 milyon 200 bin konuta ulaşmayı planlıyoruz." TOKİ'nin ürettiği konutların % 85'inin sosyal konut olduğunu ifade eden Turan, şunları söyledi: "Dar gelirli vatandaşlarımıza dönük konut ve yaşam alanlarımızın inşası sürerken, özel kontenjan ayırdığımız başta şehit yakım ve gazilerimiz olmak üzere konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızı TOKİ çatısı altında yuva sahibi yapmaya çalışıyoruz." "

Emekliye 250 TL taksitle ev imkanı
Yıllarca ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalışan emekli büyüklerimizi de dinlenme dönemlerinde rahat ettirmek istiyoruz" diyen Turan şunları söyledi: "Evi olmayan emekliler için her projeden ayırdığımız konut oranı yüzde 25'dir. 240 aya kadar vadeli satış yapılıyor. Taksit oranları ise 250 liradan başlayarak, şehirlere göre farklılık gösteriyor, idare olarak hedefimiz her yıl evi olmayan 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmaktır."

10 bini aşkın sosyal donatı inşa edildi
Kamuya yönelik uygulamalar da geliştirdiklerine dikkati çekenTuran, kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarına bağlı olarak eğitim, sağlık, spor ve sosyal binaları ve kamu hizmet binalarını da içeren sosyal donatılar inşa ettiklerini aktardı.Turan, "Kamu kuruluşları ile yaptığımız protokoller çerçevesinde 266 hastane, bin 40 okul, 19 üniversite, 19 stadyum, 71 bin 873 kapasiteli 189 yurt/pansiyon, 657 cami, 96 sağlık ocağı, 42 kütüphane, 992 spor salonu, 858 ticaret merkezi, 192 kamu hizmet binası olmak üzere toplam 10 bin 324 sosyal donatı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181