TOKİ 261 bin 489 konutu daha dönüştürecek!
Türkiye’nin en büyük Kentsel Dönüşüm hareketini yürüten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, teslim ettiği 68 bin 254 konutun ardından yerel yönetimlerle işbirliğine giderek ülke genelinde 261 bin 489 konutu daha dönüştürecek. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ’nin toplam konut üretimi içinde Kentsel Dönüşüm payının yüzde 40’lara çıkacağını açıkladı.
 
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ’nin toplam konut üretimi içinde Kentsel Dönüşüm payının yüzde 40’lara çıkacağını açıkladı. Hedef ise bir milyondan fazla vatandaşın daha güvenli yapılarda barınmasını sağlamak
 
Neler yapılıyor?
*Yerel yönetimlerle işbirliğine gidilerek afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stoku yenileniyor.
*Dönüşüm alanlarında sosyal tesis ve yaşam alanları oluşturuluyor.
*Teslim sonrası nitelikli konutlara yerleşenlerin hayat standardı yükselirken, bölgenin değeri artıyor.
 
Herkes kazanç derdinde!
Kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem araştırmalarına uygun olarak bir an önce hızlanması gerektiğini vurgulayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, tüm kesimlerin kazanç peşinde koşmasının yanlışlığını şöyle değerlendirdi: ‘’Eğer bir felaket gelecekse bunun için kâr değil fedakârlık konuşmak gerekir. Nasıl para kazanırım diye bakılırsa bu işin doğasına uymaz. İmar artışıyla dönüşümü sübvanse etmek kenti yaşanmaz hale getirir, şehirler kaybeder. Kentlerin yaşaması için kime ne fedakârlık düşüyorsa bunu üstlenmek durumundadır.”

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181