TOKİ, 54 ilde 240 bin konutu dönüştürecek!
Proje kapsamında ömrünü tamamlamış evler yıkılıp güvenli binalar yapılacak.

Dönüşüm yaşam kalitesini yükseltiyor
TOKİ Başkanı Ergün Turan, Yapılan üretimlerin, sosyal dokuya uyumluluğunu, tarihi ve kültürel geçmişi güçlü alanlarda kimliği zedelememesini, fiziki olarak güvenli ve mekansal açıdan sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz." dedi.

Kentsel dönüşümle, bölgelerin yaşam kalitesinin yükseltilmesini önemsediklerini belirten Turan, dönüşüm şehirlere yük getirmemeli aksine şehre değer katan projeler olmalı. Kentsel dönüşüm kapsamında 55 milyon metrekare alanda projelendirilen yaklaşık 240 bin konut ile 1 milyon vatandaşımız güvenli yapılara kavuşuyor." diye konuştu.Turan, kentsel dönüşüm aynı zamanda bir zihinsel dönüşümdür, insanların karşılıklı adım atmasıyla ilerlenebilecek bir çalışmadır. Sürecin başarılı olabilmesi için başta ev sahipleri olmak üzere, tüm paydaşların bu işin önündeki engelleyici yaklaşımlardan uzak durması gerekiyor." ifadelerini kullandı. TOKİ Başkanı Turan, kentsel dönüşümün enginleşme aracı değil, sağlıklı yaşam fırsatı olduğunu söyledi.

TOKİ, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yerel yönetimlerle işbirliği içinde yürüttüğü 129 Kentsel Dönüşüm projesiyle şehirleri riskli yapı ve çevreden arındırarak konut sahiplerini güvenli yapılara, günün ihtiyaçlarına yanıt veren çağdaş yaşam alanlarına taşıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, afetlere karşı riskli, yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunun, Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu söyledi.

38 Bin riskli yapı yıkılacak!
Bugün 38 bin olarak tespit edilen söz konusu riskli yapıların, içinde yaşayanların can ve mal güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra şehirlerin sağlıklı gelişimini ve sürdürülebilirliğini engellediğini de vurgulayan Turan, "Bu temel sorunun çözümüne dönük Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hareketini yürüten TOKİ, 54 şehirde yapı ömrünü tamamlamış, çarpık kentleşme sorunu yaşayan, devpremsellik açısından büyük risk taşıyan alanları yeniliyor" diye konuştu.

Sosyal ve kültürel dönüşüm
TOKİ Başkanı Turan, TOKİ'nin kentsel dönüşüme sadece fiziksel bir iyileştirme, "sağlam bina yapmak" şeklinde bakmadığını, sosyal, kültürel ve fiziki dönüşümü, bütünleşik temel unsurlar olarak ele aldıklarını belirtti.

Kar etmiyor, destek veriyor
TOKİ'nin 129 projeyle 55 milyon metrekare alan üzerinde Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hareketini yürüten kuruluş olduğunu belirten Turan, "Hak sahibi olarak kabul edilen vatandaşların mağdur olmaması için büyük özen gösteriyoruz. Kar etmiyoruz, aksine kira yardımı gibi kolaylaştırıcı çözümlerle vatandaşlarımızı destekliyoruz, süreci sübvanse ediyoruz. Vatandaşlarımıza uygun koşullarda konut imkanı sunuyoruz' diye konuştu. Turan, "Sadece binalar yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmiyoruz. Çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz"dedi. 

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181