TOKİ 6 ayda 36 bin konut rakamına ulaştı!
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “İdarenin geçmişteki birikimleriyle birlikte, Türkiye’nin gelişimi ve beklentisi ile doğru orantılı şekilde belli disiplinler ve değişiklikler ortaya koymaya çalıştık. Türkiye’nin değişik bölgelerinde birbirinden çok farklı, yöresel ve yerel mimari izleri taşıyan, yatay mimari konseptinde, daha kaliteli konutlar inşa edilmeye başladı.” diye konuştu. Turan, bu kapsamda yıl sonuna kadar 60 bin konut hedefinin aşılacağını söyledi.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Ramazan Bayramı münasebetiyle ekibi ile yaptığı bayramlaşmada, İdarenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sözlerine İstanbul’da yaşanan elim terör hadisesinin hepimizi derinden üzdüğünü ifade ederek başlayan M. Ergün Turan, “Maalesef ülkemiz ve dünyada pek çok ülke küresel terörün tehdidi altındadır. Bu da devletimizin birçok terör örgütü benzeri yapılarla mücadele etmesini zorunlu kılmaktadır. Milletimizin ve devletimizin dirayetiyle bu konuda hiç kuşkusuz şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da başarı sağlanacağından hiç şüphemiz yoktur.” diye konuştu.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan sözlerini şöyle sürdürdü;
Bu mücadelede TOKİ olarak, bölgede yaptığımız ve yapacağımız projelerle sahada çok aktif yer alan devletimizin birimlerinden biriyiz. Ülkenin bu beka mücadelesinin en önemli aktörlerinden biri TOKİ’dir. Türkiye’nin stratejik hedefleri doğrultusunda bölgede yapılacak işlerde TOKİ olarak aktif bir şekilde görev yapacağız. Bu vesileyle gerek İstanbul’daki vahim olayda gerekse Doğu’daki saldırılarda şehit düşen kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

“TOKİ, kökü sağlam, dalları yurdun her yanına yayılmış bir ağaç gibi”
İdaremiz yaklaşık 32 yıllık bir İdare. 2 yıldır da birlikte mesai arkadaşlığı yapıyoruz. Son dönemde Türkiye’nin gelişimi ve bizden beklenti ile doğru orantılı şekilde belli disiplinler ve değişiklikler ortaya koymaya çalıştık. Bu çerçevede son derece bilinçli ve sağlıklı bir süreci de sizlerle başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. TOKİ, kökü sağlam, dalları da yurdun her yanına yayılmış bir ağaç gibi meyvelerini arttırarak vermeye devam ediyor. Bugün ülke çapında aktif olarak yaklaşık 500’ün üzerinde şantiyemiz var. Birkaçı hariç bu şantiyelerin tamamını görme imkânım oldu.

Yeni dönemde geçmişteki birikimlerle birlikte çok nitelikli projeleri ihale ettik ve inşa ediyoruz. Bu projeler artık kendini göstermeye başladı. Türkiye’nin değişik bölgelerinde birbirinden çok farklı, yöresel ve yerel mimari izleri taşıyan, yatay mimari konseptinde, daha kaliteli konutlar inşa ediliyor. Bu çerçevede ekiplerimiz, paydaşımız olan müşavirlerimiz ve müteahhitlerimizde değişimin gayretini görmenin sevincini paylaşmak istiyorum.

“Anadolu’da devasa işler yapıyoruz”
TOKİ’nin imajı ve kamuoyu algısı tırnak içinde bazı tuzu kuru kişi ve grupların tezviratlarına rağmen yükselmeye devam ediyor. Milletimiz, sizlerin kendileri için ne yaptığını gerçekten iyi biliyor ve takdir ediyor. Anadolu’da devasa işler yapıyoruz. 250-300, 350-400 lira taksitle, birçok şehirdeki kiralardan daha ucuz fiyatla insanımızı konut sahibi yapmanın ne anlama geldiğini milletimiz çok iyi biliyor. Bu başarının ortaya çıkmasında en önemli aktörler sizlersiniz. İnşallah bundan sonra da ihtiyaç olan bölgelerde konut yapımına devam edeceğiz.

2016 yılında 60 bin konut hedefi
Bu yılın başında 2016 hedefimizi, iştirak şirketlerimiz hariç 60 bin olarak belirledik. Bu çok büyük bir rakamdır. Ülkedeki yıllık toplam konut üretiminin yaklaşık yüzde 8-10’udur. Yaklaşık 850 kişilik ekiple yılda 60 bin konut üretimini gerçekleştiren bir ekibiz. Bu başarı hikâyesinin bir parçası da sizlersiniz. Ben de bu başarıya katkı sunmaya çalışan arkadaşlarınızdan biriyim. Türkiye’de yılda 60 bin konutu üreten ekibin bir parçası olmak bana ayrı bir heyecan vermektedir.

6 ayda 36 bin konut
2016 yılının 6. ayının sonu itibarıyla ihale tarihi alınmış konutlarla birlikte 36 bin konut rakamına ulaştık. Yıl sonuna kadar 60 bin konut rakamını geçmiş olacağız. Yine altı ay içinde 245 sosyal donatı alanı inşaatı ihalesi yaptık. Türkiye’nin ihtiyacı olan yurtlar, okullar, hastaneler, güvenlik birimlerinin ihtiyacı olan binalar, birbirinden çok farklı, ‘Türkiye’nin geleceğini inşa ediyoruz’ diyoruz ya tüm bu yapıları inşa ediyoruz.

Sosyal konuta erişmekte zorlanan dar gelirli maksimum orta gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için kurulan bir İdareyiz. Bütün motivasyonumuzu bu yöne kanalize etmeye çalışıyoruz. İştirak şirketlerimiz farklı amaçlarla kuruldu. İştirak şirketlerimizle birlikte 75 bin konut rakamına ulaştığımızı göreceksiniz.

Bu başarıyı sizler birlikte yakalamaktan dolayı çok mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Hepinize gayretleriniz oranında teşekkür ediyorum. TOKİ Başkanı Turan, konuşmasının ardından ekibi ile tek tek bayramlaştı. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181