TOKİ 64 bin konut üretimi ile 2016 hedefini aşacak!
Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, sosyal konut sayısında 2016 hedefini aştıklarını belirtti. 2016 başında 60 bin konut hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Turan, bu yıl sonuna kadar 64 bin konut üreteceklerini kaydetti. Bu rakamın Türkiye'de üretilen toplam konut sayısının yüzde 10'u olduğunu dile getireren Turan, bu konutların tamamının alt ve orta gelir grubuna hitap eden sosyal konutlar olduğunun altını çizdi.

Ergün Turan, yoğunlukla kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Belediyelerimizle işbirliği içinde 54 il ve 118 ilçede gerçekleşen 183 kentsel dönüşüm projesinin 53'ü tamamlandı. Çağdaş standartlarda geliştirilen bin 474 konutun 68 bin 254'ü ise hak sahiplerine teslim edildi" dedi. Turan, 2017 yılında ise 70 bin konut üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181