TOKİ Anadolu Yakası'na sosyal konut yapacak!
TOKİ Başkanı Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar üretmeye devam ettiklerini belirterek, 'Ancak bu sosyal konutların nerede olacağını söylemeyeceğim. Yoksa spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor" dedi. Turan, 5'inci ayın sonu itibarıyla 25 bin konutun ihalesine çıkılmış olacağını, yıl sonu itibarıyla da 60 bin sosyal konutun inşaatına başlayacaklarını anlattı. Bunun, günde 250 konutun bitirilmesi ve ihale edilmesi anlamına geldiğini söyleyen Turan, son dönemde "mutlak kalite" prensibi ile çalıştıklarını, kalitede farklı bir evreye geçtiklerini belirtti.

DÖNÜŞÜMDEN KAZANMIYORUZ
Turan, 49 ilde aktif kentsel dönüşüm şantiyeleri bulunduğunu, Anadolu'da kentsel dönüşümü sübvanse ederek yaptıklarını anlattı. Turan 2016'da İstanbul'da kentsel dönüşümde aktif rol alacaklarını belirterek, amaçlarının "İs tanbul'un değerini yükseltmek" olduğunu, ayrıca İstanbul'da bir sanayi tesisi yeri oluşturup ihale etmeye çalışacaklarını söyledi.

Balon değil talep patlaması
Geçen yıl konut satışının yüzde 10,6 arttığını belırtenTuran, "Konutta balon kaygısı a yok. Balon patlaması değil talep patlaması yaşıyoruz" dedi. Yabancılara konut satışının da arttığını, geçen yıl 22 bin 830 ev satıldığını dile getiren Turan, bu yıl da yabancılara satışların artarak devam edeceğinin al tını çizdi.

3 bankayı biz yapacağız
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen lantıda konuşan Turan, inşaat sektöründe çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, İstanbul Finans Merkezi'ne kamu tarafı olarak nisan ayında başlayacaklarını mu olarak 3 bankanın binasını yapacaklarılirtti. Turan, "Bütün mega projeler dalgalanlalara rağmen devam ediyor. Üçüncü köprü, ni Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, li,ıan, hızlı tren ve otoyol gibi yatırımların iııaatları hızla sürüyor. Türkiye güvenli liman olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181