TOKİ artık muhit inşa edecek!
Yeni dönemde üretilen konutlara sadece barınma merkezli bakmadıklarına vurgu yapan TOKİ Başkanı, yeni yaşam alanları inşa ettiklerini söyledi. Turan, “Burada her katmandan vatandaşlarımıza günlük yaşamına kolaylık sağlayacak, sosyal ihtiyaçları karşılayacak şehirler inşa ediyoruz. Manisa’da 6 bin konutluk proje geliştirdik. Bin 200 tanesini ihale ettik. İhtiyaç oldukça konutlarımız üreteceğiz. Projemiz tamamlandığında, mahallelerden oluşan yeni bir şehir oluşacak. İçerisinden caddenin geçtiği, sokakların, yürüyüş yolunun, parkların, meydanların, esnafların olduğu yeni bir şehir olacak. Denizli’de 15-20 bin konutluk proje üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Öncelik alt gelirli vatandaşlarda
Önceliklerinin alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlar olduğunu belirten Turan, “Biz bir şehir oluşturuyoruz. Şehir dediğiniz kozmopolit bir yapıdır. Hep aynı gelir seviyesinde insanların bir arada toplandığı bir yapı değildir. Biz bu şehrin içerisinde öyle alanlar bırakacağız ki üst gelir grubundan insanlarında yaşayacağı, beraber kaynaşmanın olacağı bir model üzerine çalışıyoruz. Başlangıç ve hedef kitlemiz alt gelir grubu ancak burayı bir şehir olarak tanımlıyorsak çeşitli ekonomik katmanların da olduğu bir yapı olacak” dedi.

Gaziantep’e 50 bin konut
Gaziantep’te yaklaşık 50 bin konutluk yeni bir şehir oluşturacaklarının altını çizen Turan, ilk etapta 3 bin konutun yapımına başlayacağız açıklamasında bulundu. Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’nin Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini vurgulayan Turan, “Uluslararası ölçekte bir karşılık bulacak 50 bin konutluk yeni bir şehir inşa ediyoruz. Planlamalarımızı tamamladık. 3 bin konutluk ilk paketi başlatıyoruz. Bu yaptığımız yeni bir şehir oluşturmaktır. İçinde caddeleri ile sokaklarıyla, kamu birimleriyle 300 bin nüfusluk önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde kurulacak bir yeni şehirden bahsediyoruz” dedi.

2016 yılında her yöreye farklı mimari
2016 yılının, Toplu Konut İdaresi’nin en yüksek hedefini koyduğu yıl olduğunu belirten Turan, “60-70 bin konut 2016’da hayata geçmiş olacak. 2016 yılı için asıl hedefimiz, her yöreye farklı mimari, yöresel içerikler taşıyan yatay mimari ile konutlar inşa edeceğiz. Önümüzde ki bahardan itibaren Türkiye’nin her bölgesinde birbirinden farklı, estetik mimari olan TOKİ binaları göreceksiniz. 2016 yeni bir değişimin eserlerinin görülmeye başladığı yıl olacak” dedi.

Malatya’da başvurular başlıyor
Batman’da yaşayan emekli vatandaşlarımıza bin 472’i konutu teslim ettiklerini söyleyen Turan, “Sayın Başbakanımızın müjdelediği 200 bin yeni konut ile başta emekli vatandaşlarımızı 250 lira taksitle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık. Malatya- Beydağı’nda 250 lira taksit ve 240 ay vade ile konutlarımızın başvuruları bugün başlıyor. Projenin yaklaşık yüzde 25 kontenjanına emekli vatandaşlarımıza ayırdık. Emekli vatandaşlarımız 250 lira taksitle konut sahibi olacak” dedi.

Karaman’da emekliye 700 konut
Toplu Konut İdaresi’nin başta emekli vatandaşlar olmak üzere, turizm çalışanı, sanayide çalışan alt gelir grubundaki vatandaşlar için bir ümit kaynağı olduğunu vurgulayan Turan, “Antalya’da turizm sektöründe çalışan alt gelir grubunda olan kardeşlerimiz için 7-8 bin konut planlamamız var. Karaman’da Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçi kardeşlerimiz için 428 konut inşa ediyoruz. Yine bu bölgede emekli vatandaşlarımız için 700 konutluk bir projemiz var” dedi.

Kentsel dönüşüm zenginleşme aracı değildir
Kentsel dönüşüme fedakârlık ile yaklaşılması gerektiğini belirten Turan, kentsel dönüşüm bir zenginleşme aracı olmadığını belirtti. Toplu Konut İdaresi’nin kentsel dönüşümde aktif olduğu söyleyen Turan, “Türkiye’de kamu birimlerinde kentsel dönüşümde öncü kuruluş TOKİ’dir. Şuan da aktif 57 ilde 119 bölgede aktif kentsel dönüşüm yapıyoruz. Uşak’ta yaptığımız kentsel dönüşümün bedeli 420 milyondur. Uşak gibi birçok ilde büyük çaplı kentsel dönüşüm yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

UEFA standartlarında 16 stadyum
Toplu Konut İdaresi tarafından 16 stadyum inşaatının devam ettiğini belirten Turan, “UEFA standartlarında, 400-450 bin koltuk kapasiteli modern stadyumları en kısa sürede Türk futboluna kazandıracağız” dedi.

Konut üretiminin yanında kamu yatırımlarının da devam ettiğini vurgulayan Turan, “Son iki yılda 45 bin öğrenci kapasiteli yurdu teslim ettik. 266 hastane inşaatımız var. Bunun yaklaşık 150 tanesini teslim ettik” dedi.  

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181