TOKİ Batman'da emekliler için kura çekilişi yapıldı!
Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), emeklilerimiz başta olmak üzere konuta erişmekte zorlanan dar ve orta gelirli vatandaşlarımızı ödemeleri düşük taksitlerle ve 240 aya varan vade seçenekleriyle konut sahibi yapabilmek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda TOKİ tarafından Batman’da yaşayan 1472 emekli ailemiz için inşa edilen konutların hak sahiplerinin yaşamlarını sürdürecekleri dairelerin belirleneceği kura töreni, Batman Atatürk Kapalı spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

TOKİ konuta erişemeyen emeklilerimizin, sahibi oldukları evlerinde hayatlarını sürdürebilmeleri ve yaşam standartlarının yükseltilmesine dönük yeni projeler üretiyor. Bu kapsamda TOKİ tarafından gerçekleştirilen projelerden konut sahibi olmayan emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrılması uygulaması; Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt illerinden başladı. İdare, diğer illerde satışa sunacağı konut projelerinden de emeklilerimiz için kontenjan ayıracak.

Bu şekilde emekli vatandaşlarımız yaklaşık 250 liradan başlayan taksit ve 240 aya varan vade seçenekleriyle konut sahibi olabilecek. bugün konut belirleme kurası gerçekleştirilen Batman’da yaşayan emekli vatandaşlarımızın taksitleri de 204 liradan başlıyor.

Proje kapsamında 2+1 ve 3+1 nitelikte üretilen konutların büyüklükleri 75 metrekare ve 110 metrekare arasında değişiyor. 2+1 konutların fiyatı 55 bin liradan, 3+1 konutların fiyatı ise 73 bin liradan başlıyor.

Milliyet


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181