Toki Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı
Bursa’daki esnaf ve sanatkârların şehir içindeki iş yerlerinden modern ticaret alanına taşınması amacıyla Kestel ilçesi Çataltepe mevkisinde inşası sürdürülen Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmalarının temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törende TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Büyük Sanayi Sitesi ile eş zamanlı bir de konut projesi gerçekleştirileceğini belirterek, burada çalışan işçilerin kira öder gibi ev sahibi olacakları ve taksitlerinin de konut tesliminden sonra başlayacağı müjdesini verdi.

Sağlık Bakanı, “Esnaf ve sanatkârlar güçlü Türkiye’nin en önemi ayaklarından”
Birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir Türkiye'yi oluşturmanın en önemli ayaklarından birinin esnaf ve sanatkârlar olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, “Esnaf ve sanatkârlarımız yarınlara ait hedeflerini ve planlarını sağlıklı yapabilmeleri, önlerini görebilmeleri, dünyanın gelişimine ayak uydurabilmeleri, şehrin dinamiklerinde güçlü yerlerini alabilmeleri adına, birlik ve beraberlik içinde daha modern mekânlarda hizmet edebilmelerini sağlayacak bu merkezlerin yarınlara yürüyüşümüzün önemli adımlarından biri olduğuna inanıyorum. Bu anlamda siyasilere ve yöneticilere önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Kestel ilçesine yapmayı planladıkları 125 yatak kapasiteli hastane projesinde, Büyük Sanayi Sitesi projesi düşünülerek değişikliğe gidildiğini açıklayan Müezzinoğlu, hastanenin yatak kapasitesini 150'ye çıkaracaklarını ve temelinin 20 gün içinde atılacağını bildirdi.

TOKİ Başkanı Turan, "1 milyar lira yatırım yapılacak"
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan da Bursa'nın sanayileşmesine ve kentleşmesine büyük destek verdiklerini belirtti.

Bursa'nın özellikle son yıllarda önemli bir sanayi şehri konumuna geldiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı, “Bursa, ülke ekonomisine ve istihdama çok büyük katkı sağlamaktadır. Bugün altyapı temeli atılacak olan Kestel Büyük Sanayi Sitesi projesi, devlet esnaf işbirliği eseri olması açısından önemlidir. Proje yaklaşık 2 milyon metrekare alana kurulacak önemli bir yatırımdır. Kamulaştırması İdaremiz tarafından yapılmış 19 farklı meslek grubuna hizmet verecek” diye konuştu.

İşçiler için 20 bin konutluk proje müjdesi
Turan, proje için 4-5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapılacağını ifade ederek, aynı bölgeye sanayi sitesinde çalışacak işçiler için 15-20 bin konutluk bir çalışmayı da yakın bir zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı.

Törene Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile birlikte Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

2 bin 988 iş yeri aynı yerde toplanacak
19 farklı sektörde faaliyet gösteren 2 bin 988 işletmeyi aynı çatı altında toplayan ve 125 dükkânlı ilk etabı tamamlanan projenin ikinci etabında altyapı çalışmalarına ağırlık verilecek. Bu kapsamda ihalesi daha önce tamamlanan, yol, köprü, dere ıslahı, arıtma tesisi, kanalizasyon, telekomünikasyon, fiber optik kablo, elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını içeren 126 milyon liralık çalışmalar gerçekleştirilecek.

35 ticari birim yer alacak
Sanayi sitesi, sosyal donatıları ve esnafın ihtiyaçlarına cevap verecek yapısıyla büyük bir yerleşke niteliğine de sahip olacak. Projede 35 ticari birime de yer verilecek.

Sitede bulunacak meslek gruplarının dağılımı şöyle: “Ayakkabıcılar 159, bıçakçılar 16, PVC ve camcılar 42, demirciler 480, elektrikçiler 78, gıdacılar 111, ısıtıcılar 136, matbaacılar 91, mobilyacılar 264, oto boyacılar 55, oto karoserciler 53, oto kauçukçular 123, oto tamirciler 515, oto yedek parçacılar 166, soğutucular 48, dokumacılar 325, işlemeciler 46, konfeksiyoncular 83, yat ve yat malzemeci imalatçıları 14”

550 günde tamamlanacak
Yaklaşık 550 gün içinde tamamlanacak proje Bursa’nın sanayileşmesine önemli katkı verecek. 45-50 bin kişiye istihdam sağlayacak proje tamamlandığında 1 milyar lira civarında yatırım yapılmış olacak.

Gazeteciler kira öder gibi konut sahibi olacak
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, temel atma töreninin ardından Yunuseli’nde, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yürütülen gazeteci konutlarının inşaatında incelemelerde bulundu. Turan, “Projemizin içerisinde 9 bin metrekarelik yeşil alan, 565 ağaç, 4 bin 59 çalı dikimi ile geniş peyzaj alanı bulunacak. Yapımına hızla devam ettiğimiz projemiz ile basın mensubu arkadaşlarımız kira öder gibi taksitle ev sahibi olacak” diye konuştu.

Bursa’da 18.605 konut inşa edildi
TOKİ, Bursa'da, 18 bin 605 konut, 16 ilköğretim, 8 lise, 5 hastane ve sosyal tesislerin inşaatını tamamladı. TOKİ’nin Bursa’da tamamladığı yatırımların bedeli yaklaşık 1 milyar 855 lira.

Bursa'da 425 konut, 2 ilköğretim okulu, 3 hastane, 4 yurt binası ve cami inşaatlarının yapımı da devam ediyor.

TOKİ’nin Bursa’da devam eden projeleri birlikte 19 bin konut rakamına ulaşıp, yaklaşık 1 milyar 752 milyon TL'lik yatırımı gerçekleşmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181