TOKİ'de hedef; 1 milyon 200 bin konut
TOKİ tarafından Dilovası Köseler Mahallesi’nde yapılması planlanan 915 konut, 1 ticaret merkezi, 2 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kapalı otopark ve 6 dükkanın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar katıldı.

2017 yılının Haziran ayında teslim edilmesi beklenen konutlarla bölgede 5 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Programda konuşan Ergün Turan, “2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefimiz vardı ancak Başbakanımızın bize verdiği hedefle beraber hedefimizi 1 milyon 200 bin konuta çıkarttık. 8 yıl içinde sadece Toplu Konut idaresi olarak 500-550 bin konut inşa etmiş olacağız. TOKİ ekim ayı itibarıyla Türkiye’de 685 bin konut rakamına ulaşmıştır. 2016 hedefimiz 60 ile 70 bin konut inşa etmektir. 2023'e kadar ülkemizin yaklaşık 5 buçuk ila 6 milyon konutun dönüştürülmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin hayaliydi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da "Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye’nin hayaliydi ama hiçbir iktidar buna cesaret edemedi. Hiç kimse ben bu iş yaparım deyip talip olmadı ta ki AK Parti iktidarına kadar” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181