TOKİ'den 3 yılda 18 yeni stat!
TOKİ Başkanı Ergün Turan yapımı tamamlanan Türk Telekom Arena, Mersin Arena, Antalya Stadı ve Afyon Spor Kompleksi'nin hizmete girdiğini hatırlatarak, "Türk futboluna 3 yıl içerisinde toplam 509 bin koltuk kapasiteli 18 stadı kazandıracağız. Şu anda Türkiye'de 15 ayrı stadın inşaatına devam ediyoruz. 15,25, 30,40 biner kişilik stat inşaatımız sürüyor" ifadelerini kullandı. Turan, 3 yıl içinde tamamlanacak statlarla Türkiye'nin Avrupa şampiyonası ve dünya kupası organizasyonlarına çok rahat ev sahipliği yapabileceğini söyledi. TOKİ Başkanı Turan, yapımı devam eden stadyumlarla ilgili de şu bilgileri verdi:

ENERJİSİNİ ÜRETECEK
-
Trabzon Akyazı Kompleksi: 41 bin seyirci kapasiteli. Kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip 'akıllı çatı'sı Türkiye'de bir ilk. İnşaatın yüzde 67'si bitti.
-Sivas Stadı: 25 bin kişilik. Türkiye'nin ilk ekolojik stadı olacak. Kendi enerjisini üreterek, enerji maliyetini minimuma indirecek statta, yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek. Soyunma odalarının ve yedek kulübelerinin hazırlanmasıyla stat inşaatının yüzde 99'u tamamlanacak.

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181