TOKİ'den 4 şehre 5 Milyar 198 milyonluk yatırım!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ, Malatya, Gaziantep ve Manisa'da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin açılışında, Türkiye'nin dört bir yanında yatırım projelerinin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, bu şehirlere yapılan yatırım miktarının 4 milyar 978 milyon lira olduğunu belirtti.

ELAZIĞ'A 936 MİLYONLUK KAMU PROJESİ
Son 14 yılda Elazığ'a yaklaşık 12 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni ile hizmete alınan yatırımlar arasında 963 milyon liralık kamu yatırımı ve 250 milyon dolarlık özel sektör yatırımının olduğunu söyledi. Okuldan spor salonuna, sağlık tesislerinden pansiyona çok sayıda sosyal tesisin hizmete alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeler arasında 484 konutluk TOKİ konut projesi, köprü ve yollar gibi önemli yatırım alanlarının da bulunduğunu aktardı. Erdoğan ayrıca, Elazığ'a yeni bir stat yapılacağını ve tesisin proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Yapımı süren 1.040 yataklı Elazığ Şehir Hastanesi'ni 2018'de açmayı hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaneye İzmir Adliye binasına yapılan terör saldırısını önleyen şehit polis Fethi Sekinin adını Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da yapımı süren 1040 yataklı hastaneye, İzmir Adliye binasına yapılan terör saldırısını önleyen şehit polis Fethi Sekin'in adını verdiklerini açıkladı. verdiklerini ve adının, şanına yakışır bir şekilde yaşatılacağını söyledi.

MALATYA'YA 1 MİLYARLIK YATIRIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'daki konuşmasında millete hizmet etmenin, yatırım yapmanın gönül ve aşk işi olduğunu belirterek, Türkiye'yi büyütmek, dünyada hak ettiği yere taşımak için gece gündüz çalışıp yeni projeler ürettiklerini söyledi. Malatya'da hizmete alınan yatırım bedeli 1 milyar 162 milyon lira tutarındaki hizmet ve tesislerin arasında, özel sektör girişimlerinin de katkısıyla gerçekleşen, konser salonu, fakülte binası, 3 bin 387 konut, enerji iletim hattı ile tünel, bağlantı yolu, terminal ve köprü gibi çok sayıda altyapı projesi yer alıyor.

GAZİANTEP'E 50 BİN KONUT
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te ise kamu kuruluşları ve belediyeler tarafından tamamlanan hizmetler arasında, her biri için ayrı töreni hak eden büyüklükte ve önemde projeler olduğunu belirterek, şehre son 14 yılda 22 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığını söyledi. Erdoğan, "Gaziantep, 2023 hedeflerine ulaşmanın, örnek bir şehir olmanın adımlarını atıyor. TOKİ ile projeler var. Kuzey Şehir Projesi var. 200 bin kişinin yaşayacağı, 50 bin konutun olacağı bir proje. Şehir hastanesi, Karataş Tren Garı'nın da proje ihalesine geçiyoruz. Gaziantep, şehir hastaneleriyle sınıf atlayacak. Göksu Çayı üzerine kurulacak barajla ilgili çalışmalar da devam ediyor. İstanbul'daki Melen'den sonra ikinci büyük proje. Bu çalışma da 2019'da tamamlanacak. 4 ayrı tünelin bulunduğu 1 milyar 720 milyon liralık Hassa-Dörtyol Projesi bu yıl yatırım programına alınıyor" dedi. Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 796 milyon, Şehitkamil Belediyesi'nin 91 milyon ve Şahinbey Belediyesi'nin 760 milyon liralık yatırımlarının artık hizmette olduğunu ifade etti. Gaziantep'te hizmete giren proje ve tesisler arasında; çeşitli bakanlıklar ve devlet kurumları tarafından yapılan 2 bine yakın derslik, atölye 200 öğrenci kapasiteli 4 pansiyon, spor salonu, kültür ve sanat merkezi, sağlık tesisleri, ticaret merkezi ile 2 bin 118 konutluk proje yer alıyor.

MANİSA'YA 220 MİLYONLUK YATIRIM
Manisa'nın geçen 14 yılda, 18 milyar liralık yatırımla yepyeni bir çehreye kavuştuğunu ve yeni yatırımlarla daha büyük hedeflere doğru ilerlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, etap etap hizmete girmeye başlayan Istanbul-Izmir Otoyolu tamamlandığında Istanbul-Manisa arasının üç saate, inşası devam eden Ankara-Afyon-Uşak-Manisa-Izmir hızlı tren hattı bittiğinde ise Ankara-Manisa arasının üç saatin altına düşeceğini aktardı. 220 milyon lira tutarındaki kamu, belediye ve özel sektör yatırımının hizmete alındığını ifade eden Erdoğan, bu hizmet ve tesislerin arasında; 145 derslik, 620 öğrenci kapasiteli üç pansiyon, 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, spor salonu, Soma, Demirci ve Selendi devlet hastaneleri, Saruhanlı ve Kulaçla aile sağlığı merkezleri, kamu hizmet binaları, gölet, sulama, taşkın ve dere ıslahı çalışmaları, cami, belediye sosyal tesisleri, sağlık ocakları, parkların ve farklı alanlarda özel sektör yatırımlarının bulunduğunu söyledi.

TOKİ'DEN 4 ŞEHRE YATIRIM
Toplam Yatırım Bedeli: 5 MİLYAR 198 MİLYON

-Malatya: 1 Milyar 200 Milyon TL
11 bin 708 Konut, 1 Stadyum, 5 Hastane, 4 İlköğretim Okulu, 6 Lise, 4 Yurt, 3 Aile Sağlığı Merkezi, 2 Bin Konteyner ve Altyapısı ile Sosyal Donatı, 5 Engelsiz Yaşam Merkezi, 1 Spor Salonu, 5 Sosyal Tesis, 13 Ticaret Merkezi, 9 Cami, 1 Kreş, 1 Kütüphane

-Manisa: 802 Milyon TL
5 bin 843 Konut, 5 Hastane (900 Yataklı), 5 Lise (112 Derslikli), 4 İlköğretim Okulu (104 Derslikli), 2 Pansiyon (600 Kişilik), 10 Spor Salonu, 47 Ticaret Merkezi, 2 Sosyal Tesis, 2 Aile Sağlığı Merkezi,
 
-Gaziantep: 2 Milyar 363 Milyon TL
20 bin 217 Konut, 1 Stadyum, 1 Hastane, 3 Sağlık Ocağı, 12 İlköğretim Okulu, 7 Lise, 3 Pansiyon, 4 Anaokulu, 1 Kütüphane, 21 Spor Salonu, 3 Sosyal Tesis, 10 Ticaret Merkezi, 14 Cami, 1 Vergi Dairesi,

-Elazığ: 833 Milyon TL
8 bin 19 Konut, 3 Hastane, 3 İlköğretim Okulu, 3 Lise, 7 Aile Sağlığı Merkezi, 1 İşitme Engelli İlköğretim Okulu, 1 Pansiyon, 1 Kütüphane, 4 Ticaret Merkezi, 1 Sosyal Tesis, 1 Spor Salonu, 1 Sevgi Evleri, 7 Cami, 2 Eczane

TOKİ Haber Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181