TOKİ'den 7 yıl içinde 425 bin konut!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ olarak önümüzdeki 7 yıl içinde yaklaşık 425 bin konut üreteceklerini açıkladı. Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Turan bütün olumsuzluklara rağmen konut sektöründe rekor düzeyde satışlar gerçekleştirildiğini belirterek, "Satışlar 2016'nın son döneminde ivme kazanarak 1 milyon 340 bini aştı" dedi. Türkiye'de geçen yıl toplam inşaat harcamalarının büyüklüğünün yaklaşık 450 milyar lirayı bulduğunu kaydeden Turan, sektörün milli gelir içindeki payının yüzde 8.9'a yaklaştığını aktardı. 

Büyük yatırım ekonomisi
Bu büyümenin 2017 ve sonraki yıllarda da süreceğini düşündüğünü ifade eden Turan, Türkiye'de bu konuda büyük bir potansiyelin olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 986 bin konuta yapı ruhsatı verilirdi, 750 bin konut yapı kullanma izin belgesi aldı. Türkiye'de 10 yıl önce yılda 326 bin konut üretilirken bugün bu rakam 750 bine çıktı. Ayrıca 6 milyonun üzerinde konutun zaman içinde yenilenmesi gerekiyor. Bu şu demektir; sektörün önünde kentsel dönüşüm kaynaklı büyük bir yatırım ekonomisi duruyor. Türkiye'de gayrimenkul sektörün geleceği parlaktır ve önünde büyük bir derinlik vardır."

Kuruluş amacımız bu
Turan, TOKİ olarak 2017 yılında sosyal konut üretimine devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Bizim kuruluş amacımız budur. Bu yıl 65 bin konut ihale edeceğiz. 14 yılda 775 bin konut rakamına ulaştık. Yılda ortalama 45-50 bin konut ürettik fakat geçtiğimiz yıl ortalamaların oldukça üstüne çıktık ve 64 bin konutu ihale ettik. Bu yılki hedefimiz de 65 binin üzerine çıkmaktır." 

Kaliteli projeler ilgi odağı
Turan, yeni dönemde nitelikli ve kaliteli projelerin her zaman ilgi odağı olacağına dikkati çekerek, "Türkiye'nin 2023 hedefi var. Bu çerçevede büyük yatırımlar yapılıyor. TOKİ olarak önümüzdeki 7 yıl içinde yaklaşık 425 bin konut üreteceğiz" ifadelerini kullandı.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181