TOKİ'den Avcılar'a emekliler mahallesi!
Ülkenin birçok noktasında kurulan 'Emekliler Mahallesi' ile yıllar sonra ev sahibi olma fırsatı yakalayan emeklilere, çok yakında Avcılar'dakiler de dahil olacak gibi. Konuyla ilgili Akşam Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Avcılar Şube Başkanı Necdet Kömeçoğlu, Avcılarlı emeklileri sevindirecek şeyler anlattı. TÜED Genel Merkezi'nin, TOKİ ile işbirliği yaparak inşa ettiği konutların çok yakında Avcılar'da da yükseleceğini belirten Kömeçoğlu, “Ne mutlu bizlere ki emeklilerimiz ev sahibi olacaktır” dedi.

3 bin konut inşa edilecek
Avcılar Belediyesi'nin kendilerine olan yaklaşımından oldukça mutlu olduğunu ifade eden Başkan Kömeçoğlu, belediye gibi İstanbul Valiliği'nin ve İlçe Kaymakamlığı'nın da benzer bir şekilde duyarlılık göstereceğine olan inancının tam olduğunu belirtti. Kömeçoğlu, Avcılar'da inşa edilmesi planlanan 'Emekli Evleri'nin sayısını da verirken, “Avcılar'ımıza yapılması planlanan TOKİ'nin Emekli Mahallesi'nin 3 bin konutluk olması düşünülüyor. 3 bin konutu evi olmayan, ihtiyaç sahibi üyelerimize kazandırmak için her türlü mücadeleyi göstereceğiz ve gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Handan Toprak'tan söz aldı
Derneklerinin bugüne kadar TOKİ'nin katkısıyla beraber birçok şehirde emeklileri ev sahibi yaptığını anımsatan Kömeçoğlu, Avcılar'da da benzer bir çalışmanın tamamlanması adına Belediye Başkanı Handan Toprak'tan söz aldığını da anlattı. “Emekli evlerinin inşası için tabii öncelikle arsa tahsisi yapılması lazım. Ben bu konuda Sayın Başkan Handan Toprak'la bir görüşme yaptım. Kendisi de sağ olsun duyarlılık gösterdi ve emekli konutlarının inşa edilebilmesi adına belediye tarafından bir yer tahsisi yapılabileceğinin sözünü verdi” diyen Kömeçoğlu, Avcılar'ın yeni imar planlamasında bu konunun da üzerinde durulacağını ve hassasiyet gösterileceğini söyledi. 

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181