TOKİ'den dar gelirlilere ve emeklilere 250 TL taksitle ev!
Bu yıl 65 bin sosyal konut inşa edecek olan TOKİ, bunun 15 binini emekliye ayıracak. Emekliler evleri, ‘İkinci Bahar' kampanyalarıyla, Anadolu kentlerinde 250 liradan, Büyükşehirlerde 300 liradan başlayan taksitlerle alabilecek. 
'Herkes ev sahibi olsun' hedefiyle Türkiye'de dev projelere imza atan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2017'de emeklilere 15 bin konut inşa edecek. Dar gelirliler ve emekliler düşük fiyatlı kampanyalardan faydalanıp 250 lira taksitle ev sahibi olabilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

BÜYUKŞEHİRDE TAKSİT 400 TL'DEN BAŞLIYOR 
“Emekli vatandaşlarımızı Anadolu'da ortalama 250 liradan; İstanbul,  Ankara gibi büyük şehirlerde ise 350-400 liradan başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. 2016'da 15 bin emeklimizi ev sahibi yaptık. Bundan sonra da yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz.” 

KONUT FİYATI 120-170 BİN TL ARASI 
Türkiye'de 11 milyon emekli vatandaş olduğunu aktaran Ergün Turan, emeklilere dönük 'İkinci Bahar' kampanyasıyla, konut projelerinden emeklilere yüzde 25'lik kontenjan ayırdıklarını belirtti. Kura aşamasında daire sahibi olmaya hak kazanan emekli ve dar gelirlilere 2+1 konutlardan ödeme planı çıkarılacak. Ev fiyatları 120 ila 170 bin lira arasında değişecek. 

KİMLİK KARTI İLE BAŞVURU  
TOKİ, ön talepleri bankalar aracılığıyla alacak. Emeklilerin kimlik kartlarını gösterip, 500 lirayla başvurması yetecek. Ön talepleri toplanan evler için kura çekilecek. Sonra sözleşme imzalanacak. Ev alacak emeklinin kendisi veya eşi üzerine konut olmayacak. Hane halkı geliri en fazla 3200 lira olacak. Ev alınacak ilde en az 1 yıldır oturuyor olmak da şartlar arasında. 
 
Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181