TOKİ'den Emekliye 20 yıl vade!
Toplu Konut idaresi, emeklilere yönelik uygun fiyatlı daire projelerinden birini de Kandıra'da hayata geçirecek. Konutlar için ilk kazmanın ise bugün atılacağı bildirildi. Toplu Konut İdaresi tarafından Kandıra'da emeklilere yönelik yeni bir konut projesi başlatılıyor. Emekli Konut Projesi kapsamında yapılacak olan toplam 272 adet konut için sadece emekli vatandaşların başvurularının alınacağı bildirildi.

Başvurular 14 Mart'ta başlıyor
Başvuruların Türkiye Halk Bankası'nın ilimizdeki yetkili tüm şubelerince, 14 Mart-31 Mart 2016 tarihleri arasında alınacak. Başvuru bedelinin ise 500 TL olduğu açıklandı. Konuyla ilgili detaylı bilgilerin ise www.toki.gov.tr adresi ile 444 86 54 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilecek.

Borçlar bitene kadar evler satılamayacak
Öte yandan emekli kategorisinden hak sahibi olup sözleşme imzalayanların konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecekleri bildirildi. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacağı, yine alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmelerinin feshedileceği kaydedildi.

Yalan beyanda bulunulursa!
Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise kurada hak sahibi olanların konut alma haklarının iptal edileceği duyuruldu. Bu dönemde şayet sözleşme imzalanmış ise yapılan anlaşmalar feshedilerek, ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek, ödenen taksit tutarları ve masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak alıcıya iade edilecek.

Ödemeler teslimden sonra başlayacak
Bu arada emekli konutlarından konut almak isteyenlerden başvuru için 500 lira ödeme alınacak. Sözleşme imzalama aşamasında ise bu kişilerden konut bedelinin yüzde 12 veya yüzde 20'sinin tahsil edileceği, kalan borç bakiyesi ile 180 ay (15 yıl) ve 240 ay (20 yıl) vade ile ödeneceği kaydedildi. İlk taksit ödemesinin konut teslim tarihini takip eden aydan itibaren yapılacağı dile getirildi. Ayrıca aylık taksitlerin de her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacağı açıklandı. 

Kocaeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181