TOKİ'den emekliye 2017'de 15 bin konut müjdesi!
1984-2002 yılları arasında 43 bin konut yapan TOKİ'nin 2003 yılından bu yana 741 bin konut ürettiğine dikkat çeken Turan, bunun Türkiye'nin başarı hikayesi olduğunu söyledi. Turan, 2003-2023 dönemi için belirledikleri 1.2 milyon konut hedefini aşacaklarına inandıklarını kaydetti. Güncellenmiş rakamlarla idarenin son 13 yılda Türkiye ekonomisine yaklaşık 140 milyar TL'lik kaynak aktardığını vurgulayan Turan, 2016 yılında TOKİ'nin ekonomiye 11 milyar TL kaynak aktardığını, 2017 hedefleri çerçevesinde bu rakamın yüzde 1015 artacağını ifade etti. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan Para Dergisi'ne yaptığı açıklamada, "Bu konutların hemen tamamına yakını alt ve orta gelir grubuna hitap eden sosyal konutlar. Yaptığımız konutların yaklaşık yüzde 92-95'i, sosyal konut. Yüzde 5'lik dilime yönelik yaptığımız konutlar ise yüksek gelir grubuna hitap ediyor. Gelir paylaşımlı projelerden elde edilen gelir ile projelerimizi finanse ediyoruz"dedi.

​YIL SONUNA HAZIR
Turan, emeklilere yönelik olarak her yıl 15 bin konut üretiminin hedefleri arasında yer aldığını belirtti. TOKİ'nin bu yıl içinde ürettiği konutlardan 12 bin adedinin emeklilere yönelik olduğunu vurgulayan Turan, "Bu yıl 3 bin eksiğimiz var. Onu da inşallah yıl sonuna kadar tamamlayacağız"dedi.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nilúfer.güldâllı 7 yıl önce

Bu.2016.başında.émeklilere.ev.vadi.sözü.verildi.yapılmadî..250 lira.ödeme.şartıyla.olucaktı.2016.bitiyor.ortada.hiç.bir.şey.yok

Avatar
Elif 7 yıl önce

Ben istanbul tuzlada oturuyorum bu ev fırsatlarını bende yararlanmak istiyorum başvuruları nereye yapıcaz

Avatar
ayşe 7 yıl önce

adanada ikemet ediyorum ev almak için tokiden nereye baş vurmam gerekli toki yeri nerde bilgi verirseniz sevinirim teşekkür

banner182

banner181