TOKİ'den Gaziantep'e 50 bin konut
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, artık TOKİ'nin sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim projeleri hayata geçirdiğini belirterek, Gaziantep'te hayata geçirilen 50 bin konutluk projeyle ilgili, "Bu büyüklükteki bir sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliştirilen bir proje olma özelliğiyle, ülkemizin mimarlık ve mühendislik dünyası açısından da ilktir ve bugüne kadar planlanmış en büyük yeni yerleşim projesidir" dedi.

Turan, 50 bin konut yapımını öngören "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" tanıtım toplantısındaki konuşmasında, 2002 yılından bugüne kadar TOKİ tarafından projelendirilen konut sayısının 685 bin rakamına ulaştığını söyledi.

Yıllık ortalama 50 bin konut üreten bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Turan, TOKİ'nin konut üretimindeki yüksek tecrübesini yeni bir safhaya taşıdığını, bundan böyle idarenin sadece bina inşa etmekle yetinmeyeceğini ve yeni yerleşim alanları kuracağını vurguladı.

Konut üretimindeki yüksek tecrübelerini sadece bina inşa etme aşamasından, yeni yerleşimler, yeni şehirler kurma ölçeğine getirdiklerini belirten Turan, "Artık TOKİ sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim projeleri hayata geçiriyor. Ülkemizin farklı şehirlerindeki büyük konut alanlarında yürüttüğümüz uygulamalarımızı bir mega proje olan 'Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi' ile farklı bir safhaya taşıdık" diye konuştu.

Gaziantep'te hayata geçirilecek projenin, 8,5 milyon metrekarelik alanda 50 bin konutluk bir çalışmayı içerdiğine işaret eden Turan, bu projenin adeta yeni bir kent inşası anlamında geldiğini vurguladı. 

TRT Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181