TOKİ'den özel konut talebi!
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, genellikle çocukluk ile ergenlik döneminde yakalandıkları kas hastalığı nedeniyle yürüyemeyen, yol olmadığı için elektrikli sandalyelerini kullanamayan hastaları, sıkıntılarından kurtaracak bir öneri getirdi. Prof. Dr. Akbulut, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bundan sonra yapacağı projelerde kas hastaları için özel evler dizayn etmesi, hatta bu konutları alacak maddi güce sahip olmayan hastaların da devlet desteğiyle geçici olarak buralarda yaşamasını sağlamak için detaylı bir rapor hazırladı.

Hastaları evlerinde ziyaret ettikten sonra, onların yaşadığı fiziki sıkıntıları tek tek fotoğraflayarak, çözüm önerilerini anlatan 28 sayfalık sunum hazırlayan Prof. Dr. Akbulut, bugün TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile görüşecek. Önerilerini direkt olarak aktarma fırsatı bulacak olan Akbulut, çalışmalarıyla ilgili son bilgileri HT Egeli'ye açıkladı.

Hastanelerinde tedavi gören kas hastalarını evlerinde ziyarete gittiğini ve yaşadıkları sıkıntıları gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Akbulut, "TOKİ'nin bundan sonra hayata geçireceği konutlar, kas hastalarına uygun şekilde tasarlanabilir. Bunun dışında, devletin sübvanse etmesi sayesinde, hastalarımız yaşadıkları süre boyunca bu evleri kullanabilir. Hastaların sıkıntılarını anlatmak için pazartesi günü TOKİ başkanı ile görüşeceğim" dedi.

650'SİNİ İZLEDİK

Hastanelerinde 650 kas hastasını izlediklerini ve Trabzon'dan gelen hastaların bile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "İzmir'deki kamu hastaneleri arasında kas hastalıklarında tek merkeziz ve Trabzon'dan gelen hastamız bile var. Geçtiğimiz günlerde onları ziyaret etmek ve sıkıntılarını dinlemek için evlerine gittim. Ziyarette gördüğüm koşullar, kas hastalarının yaşaması için uygun değildi" dedi.

BAŞKANA ANLATACAĞIM

Kas hastaları için onlara özel konutların oluşturulması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Akbulut, bunun sağlanması için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile bugün görüşeceğini söyledi. Önerilerini direkt olarak aktaracağını belirten Akbulut, "TOKİ'nin bundan sonra hayata ? geçireceği konut lar, kas hastalarına uygun şekilde Prof. Dr. Gökhan tasarlanabilir" Akbulut diye konuştu.

MALİYET UYGUN PLAN YAPILMALI

Prof. Dr. Akbulut, "Kas hastalarımızın bulunacağı evlerin tuvaleti, banyosu, mutfağı, girişi ve çevre düzenlemesi, onlara uygun şekilde yapılmalı. Tuvaletlerde rahat oturmasını sağlamak amacıyla bir askı sistemi olabilir. Mutfakta tutunabilecek alanları olmalı. Acil durumlar için panik çubukları bulunmalı. Evdeki lavabolar daha alçak olmalı ve ellerini rahat yıkabilmeliler. Kapılar da geniş olmalı ve merdivenler geniş düzenlenmeli. Kas hastalarının evlerine düz ayak girmeleri sağlanabilir. Tekerlekli sandalye ile evlerinden çıkabilmeli ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeler" dedi.

Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181