TOKİ'den Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması!
TOKİ'nin yarışmasında dereceye giren 35 eser arasında (üstte) Ege konsepti ile yapılan çizimin yanı sıra (yanda) Güneydoğu mimarisini anlatan çizim de ödül kazandı. 

Kentsel dönüşümde her yıl 500 bin konut inşa etmeyi hedefleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), aynı zamanda mahalle kültürüne önem veren projeleri hayata geçirmeye çalışıyor. Bu amaçla da Emlak Konut GYO ile birlikte 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nı düzenleyen TOKİ, gelen 123 eser arasından 35'ini ödüllendirecek. Yarın akşam TOKİ'nin Halkalı Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek ödül töreninde birinciliği kazanan esere 125 bin, ikinciye 100 bin, üçüncüye 75 bin ve mansiyon sahiplerine de 35 bin TL para ödülü verilecek.

Aktif ve dinamik üretim kabiliyetlerini yeni arayış ve fikirlerle geliştirmeye devam ettiklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan kentsel yaşamla birlikte unutulmaya başlanılan komşuluk ve mahalle olgusunu tekrar hayata geçirmek için yarışmayı bu yıl "Mahalle" konseptiyle düzenlemeye karar verdiklerini anlattı.

DAHA AZ KATLI YAPILAR İÇİN 
Turan ''Çok katlı yapılar yerine yatay mimariyle daha düşük katlı, hastanesi, okulu ve ibadethaneleriyle merkezi bulunan hayat alanları kurmayı hedefliyoruz. Yarışmalarla, mimarlık öğrencileri ve genç mimarlarımız kendilerini geliştirdi'' dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181