TOKİ emeklilere bu yıl 25 bin konut yapacak!
Sosyal konut üretiminde dar ve orta gelir grubunun yanı sıra emekli vatandaşları da konut sahibi yapmak için yeni planları devreye soktuklarını anlatan Turan, her ilde ürettikleri projelerde yer alan dairelerin yüzde 25’ni emeklilere ayırdıklarını, geçen yıl 17 bin olan sayının 20 - 25 binli bir seviyeye yükseltileceğinin müjdesini verdi. 

UCUZ FİYATA KONUT 
‘Devletimizin şehit yakınları ve gazilerimize sunduğu imkânlar için seferber oluyoruz’ diyen TOKİ Başkanı Turan, Sosyal devlet anlayışına bağlı olarak bu kesim Türkiye’nin her yerinden istediği daireyi alabiliyor. Dışarıdan daire alırlarsa da onlara sıfır faizle kredi veriyoruz. Maaşlarından küçük bir meblağ kesiliyor. Ayrıca hemen hemen her projenin yüzde 25’ni emeklilere ayırıyoruz. Bu kesim için özel kontenjanlarımız var. Böylece iki sefer kuraya katılmış oluyorlar. Engelli vatandaşlarımız için de her projeden kontenjanlarımız var. Sonuçta TOKİ, konut sahibi olamayanların bir ümit kapısıdır. Biz, vatandaşlarımızın bu ümidini gerçekleştirmek için varız’’ açıklamısında bulundu.

520 ŞANTİYEDE HİZMET  
Ülke genelinde 520 açık şantiyede hizmet verdiklerini vurgulayan M. Ergün Turan, ‘’ 54 vilayette 125 noktada aktif olarak kentsel dönüşüm çalışmasında rol alıyoruz. Son 4 yıl içinde ülke genelinde 19 stadyum ile 266 hastaneyi de inşa ettik. Yenileri için de ihale süreçleri işliyor’’ dedi. 

Kampanya eylülde 
İndirim kampanyasına da değinen Turan, ‘’Bizlerden daire satın alan orta gelir ve dar gelir grubu vatandaşlarımız bu kampanyayı her yıl bekliyor. Bir ay içerisinde indirim kampanyamızın detaylarını kamuoyu ile paylaşacağız, ardından da eylül ayında talepleri alacağız. İndirim oranımız yüzde 20 olacak. 100 bin lira borcu olan bir vatandaş 80 bin lira yatırdıktan sonra tapusunu alacak’’ dedi. Geçen yıl bu kampanyadan 17 bin vatandaş faydalanmıştı. 

800 BİN KONUT
TOKİ’nin kurulduğu yıl olan 1984 ile 2003 yılları arasında 43 bin konut üretebildiğini söyleyen M. Ergün Turan,’’2003’ten sonra Başbakanlığa bağlanan idaremiz ayağa kalkış döneminde üretime odaklandı. Bugün itibariyle 800 bin konuta ulaşmış olduk. Bu Türkiye’nin bir gücüdür. Yılda ortalama 46 bin konut inşa ediyoruz. Bu yıl sayı 65 bin konuta çıkacak. Bu ay itibariyle bu sayının 39 binine ulaştık’’ diye konuştu. 

Mehmet Canıtatlı /  Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181