TOKİ Erbaa'ya 289 konut yapacak!
Erbaa Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Erbaa'ya yapılması planlanan TOKİ konutlarının detayları belli oldu. Başkan Yıldırım Erbaa'ya ilk etapta 289 TOKİ konutu yapılacağını söyledi.

Erbaa Belediyesi tarafından Ahmet Yesevi Mahallesinde 38 bin 457 metrekarelik arazinin kamulaştırılması sonucu başlayan TOKİ sürecinde resmi kayıt aşamasına gelindi. Başvuruların 18 Mart'a kadar Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacağı bilgisini veren Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Erbaalı vatandaşlarımıza bir söz vermiştik. Ön kayıtlar bizim için önemli bir veri kaynağı oldu. Kentimizde bana en çok sorulan sorulardan biri TOKİ'nln ne zaman başlayacağı ile ilgiliydi. Süreç içerisinde belli bilgilendirmelerde bulunduk. Bunlar kamulaştırma ve zemin etüdü konusundaydı. Sürecin netleşmesini bekleyerek vatandaşlarımıza somut bilgiler vermek istedik. Erbaa için en ideal projenin yapımı için çalıştık. Bu çalışmanın sonucunda artık başvuru aşamasına geldik. Erbaa'mızın ihtiyaçları konusunda bizim tekliflerimiz ve önerilerimiz oldu. Bu süreçlerin ardından projeler çizildi. Bugün çok sevinçliyiz. TOKİ sözü şimdi gerçek oluyor. Verdiğimiz sözü tutmak bir yana Erbaalıların en çok merak ettiği ve ilgilendiği konuda resmi kayıt noktasına gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ön başvuru yapanların resmi kayıt yaptırmaları gerekiyor
123 adet 2+1, 166 adet 3+1 konut yapılacak, 2+1 konutlarımız 75 metrekare 3+1 konutlar ise 110 metrekare olacak. Vatandaşlarımızın talep durumlarına göre şuanda 10 olan blok sayı 12'ye çıkabilecek. Bizim TOKİ için daha önce aldığımız ön başvuru kayıtları Erbaa'da TOKİ'ye olan talebin araştırmasının yapılması ve TOKİ ye bildirilmesi için olduğundan ön kayıt yapan vatandaşlarımızın da resmi kayıt yaptırmaları gerekiyor.


Tokat Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181