TOKİ Gaziantep'te 966 anahtarı teslim etti!
T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehit Kamil Belediyesi işbirliğinde yürütülen Gaziantep Şehitkamil-Seyrantepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 966 konutun anahtarları düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Proje alanın büyüklüğünün 74.494 bin metrekare olduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, üç ayrı ihale kapsamında bin 683 konutun ihale edildiğini söyledi. Turan, 388 konut 1. etap ve 578 konut 2. etap kapsamında yapılan toplam 966 konutun sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.

Hükümetin aldığı karar çerçevesinde şehirlerdeki, eskimiş, plansız ve sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale gelmesi için büyük ölçekli ve kapsamlı projeler yürütüldüğünü kaydeden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, çağdaş kentsel çevrelerin üretilmesi, vatandaşlarımızın daha iyi yaşam koşullarına kavuşması için ülke çapında yürütülen çalışmaların başarıyla devam ettiğini kaydetti.

“Riskli yapılar terörden sonra en önemli problem”
TOKİ Başkanı, sağlıksız, afetlere karşı riskli, fiziksel olarak köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stokunun, ülkemizin terörden sonra en önemli problem olduğuna dikkat çekerek, “Bu konutlar hem içinde yaşayan vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini tehdit etmekte, hem de kentlerin sağlıklı gelişimine engel teşkil etmektedir” diye konuştu.

“2023’e kadar 6,5 milyon konutun dönüştürülmesi hedeflendi”
2023 yılına kadar yaklaşık 6,5 milyon konutun dönüştürülmesinin hedeflendiğini açıklayan M. Ergün Turan, sözlerini şöyle sürdürdü; Türk ekonomisi de bu büyük değişimi kamu ve özel sektör ile birlikte güçlü bir kentsel yenileme programı ile yürütebilecek konumdadır. Sürdürülebilir, planlı, çevre kalitesini, yapı kalitesini, verimliliği ve sonuçta insanın yaşam kalitesini artıracak bu projeler aynı zamanda şehirlerin tarihi, kültürü ve doğal çevresini de titizlikle koruyarak ve geliştirerek sürdürülecektir. TOKİ olarak bu konuda büyük bir azim ve çaba içindeyiz. Yurt genelinde eşit bir yaklaşımla vatandaş ve kamunun menfaatini koruyan projeler geliştirmekteyiz.

Vatandaşı mağdur etmeden dönüşüm
58 ilde 109 belediye ile kapsamlı bir çalışma yürütmekteyiz. Şimdiye kadar 144 proje bitirilmiştir. Yaklaşık 70 bin konut tamamlanmıştır. 125 proje devam etmektedir. Toplamda kentsel dönüşüm kapsamında biten, devam eden ve projelendirilen konut sayısı 296 bindir. Bu projelerde, kamu menfaati düşünülürken vatandaşlarımız da mağdur edilmeden konut sahibi yapılmakta, köhnemiş bölgeler rehabilite edilmektedir.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, yapılan konutların kalitesine işaret ederek, “Toplu konutun kaliteli yapılabileceği, kaliteyle birlikte iyi bir hizmet sunulabileceğinin en güzel örneklerinden birini Şehitkamil Belediyesi gösterdi” diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Seyrantepe Konutları'nın Türkiye’de ilk defa modellenen bir uygulama olduğuna işaret ederek, “Özellikle kentsel dönüşüm yapılan noktalarda vatandaşımıza bedelini ödememize rağmen insanların barınacak yerleri olmayınca sıkıntı yaşanıyordu. Biz ‘İpek Yolu Kentsel Dönüşüm’ alanındaki yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanda şu anda yaptığımız kamulaştırma çalışmalarında vatandaşlarımıza kurasız bir şekilde ev verebilmek adına TOKİ ile 75 bin 500 metrekare alan üzerinde bu planlamayı yaptık. Bu planlamayı yaparken özellikle Karşıyaka bölgesinde oturan vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda 2+1 ve 3+1 daire planlaması yaptık. Amacımız, Gaziantep’in yerel dinamiklerine göre hareket etmekti. Burada oturacak vatandaşların istediği doğrultusunda planlama yapmaktı” dedi. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181