TOKİ ilk 10 ayda 50 bin konut üretti!
TOKİ Başkanı Ergün Turan 2017 yılının ilk 10 ayında toplamda 50 bin konutu ihale edip inşaatına başladıklarını açıkladı. Turan her yıl yaklaşık 65 bin konut üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

TERÖR MAĞDURLARINA BÜYÜK DESTEK
Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde terör mağduru vatandaşlar için TOKİ'ye yaptırılan konutların inşası devam ediyor. Konutların yapıldığı Abdülkadir Paşa, Dicle, Yenişehir ve Fırat mahallelerinde incelemelerde bu lunan AK Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar devlet ve hükümetin 2 milyar liradan fazla bir yatırımla yeni mahalleler, yeni şehirler inşa ettiğini aktardı ve "4 mahallemizde yapılan 4 bin 700 konutun tesliminin yılbaşından itibaren yapılmasını bekliyoruz. Umut ediyoruz ki yakın zamanda yaşanılabilir modern bir şehri Nusaybin'e kazandıracağız diye konuştu.

MAHALLE KÜLTÜRÜNE KATKI
Turan, 2014'te başlayan yenilenme sürecinin başarılı sonuçlarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Özellikle Anadolu'da, yeni üretim modelimizle mahalle kültürüne katkı sağlayan, yatay yapılaşmayı esas alan, binlerce konutun inşası sürüyor. Bu projeler, kadim ve modernin harmanlanması üzerine geliştirdiğimiz şehirlere değer katan projeler' vizyonunun yansımasıdır."

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 2017'nin 10 ayında 50 bin konut rakamına ulaştıklarını bildirdi. Vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacım karşılamak için 2023'e kadar toplam 1 milyon 200 bin konuta ulaşmayı hedeflediklerini aktardı. Turan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Planlı üretim disiplinleriyle 2023 yılına kadar Anadolu'nun pek çok şehrinde 10 binlerle ifade edilen, yüksek yaşam kalitesine sahip yeni yaşam alanları inşa edeceğiz. Orta vadede 2016-2019 yılları arasmda Türkiye genelinde yaklaşık 259 bin 220 konut inşa edeceğiz."

SEVİNÇLERİNDEN GÜÇ ALIYORUZ
TOKİ Başkanı Ergün Turan, 20162019 yılı stratejisi çerçevesinde hedeflerinin 259 bin 220 konut yapmak olduğunu vurgulayarak, "Bu çerçevede 2017 yılının 10 ayında 50 bin konutu ihale ettik ve inşaatına başladık. 2023 yılı hedeflerimizi gerçekleştirmek için yılda yaklaşık 65 bin konut üreteceğiz. Milletimizin sevincinden güç alıyoruz. Her yıl yaklaşık 65 bin konutu, konut sahibi olamamış dar gelirli vatandaşlarımıza sunacağız. Bu yıl da hedefimizi yakalamış olacağız" bilgisini verdi. 

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181