TOKİ İstanbul Kayabaşı'na 448 Yeni Konut yapacak
Kayabaşı bölgesinde yer alan 448 sosyal konutluk projenin yüklenici firma sözleşmesi yapılıp, inşaatına başlandı.  Proje ve devam eden inşaat hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Yürütmekte olduğumuz proje ile mahalle kültürü canlanacak. Bu projeyle, bir meydana açılan ve meydanda dükkanların bulunduğu küçük bir mahalle göreceksiniz” dedi.

Proje ile komşuluk ilişkilerinin güçleneceğini, dayanışma kültürünün artacağını belirten Turan, “Bizim toplumumuzda dayanışma kültürünü yaşatma arzusu vardır. Kayabaşı’nda yapımına başladığımız 448 konut ile hepimiz aradığı, özlemini duyduğu farklı gelir gruplarının aynı semtte buluştuğu, semt sakinleri ile esnafının iç içe olduğu mahalle kültürü hayat bulacak” diye konuştu.

Kayabaşı projesinde 448 konutun yanında ticaret merkezi ve cami inşaatının olduğunu vurgulayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Ticaret merkezi içerisinde 15 dükkan yer alacak. İçinde küçük esnafın olduğu, meydanın, caminin olduğu ve her yaş grubunda insanın ihtiyaçlarına uygun proje göreceksiniz” açıklamasında bulundu.

Kayabaşı’nda uygulamaya konulan projelerinin sadece bir konut alanı olmasının ötesinde örnek bir yaşam alanı olacağını belirten Turan, “Mahalle kültürü ve modern mimariyi bir araya getirecek projemiz kamusal mekanları, küçük esnafı, meydanı, caddesi ile yaşayan bir şehir oluşacak. Günümüzde vatandaşların beklentileri değişti. Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil yeni yaşam alanları istiyor. Yeni yaşam alanları da bizim kültürümüzde mahalle konseptidir. İçerisinde parklar, cadde, esnaf, cami, fırın, yürüyüş yolunun olduğu bir mimari konsept. Bütün projelerimizi vatandaşlarımızın bu beklentilerine yönelik mimari bir disiplinde gerçekleştiriyoruz. İstanbul-Kayabaşı’nda bin 500 konutun hak sahiplerinin Mayıs ayında kura ile belirlendiğini söyleyen Turan, “Şuanda sözleşmeleri imzalandı, önümüzdeki günlerde hak sahiplerine anahtar teslimi yapılacağız. Vatandaşlarımız Kurban Bayramı’ndan önce konutlarına taşınacak” dedi.

KAYABAŞI’NA 7 BİN 500 KONUT
İstanbul genelindeki sosyal konut çalışmaları hakkında da bilgi veren Turan, “Kayabaşı’nda şu an da 4 bin 500 konutun yapımına devam ediliyor. 3 bin konut için de ihale aşamasındayız. Önümüzdeki dönemde 7 bin 500 konutu alt gelir grubu vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu.
TOKİ’nin alt ve orta gelir grubuna yönelik ürettiği konutlardan konut edinebilmek için yapılacak kuraya başvurmak gerekiyor. Kuraya katılabilmek için ise başvuru sahibinin İstanbul’da en az 2 yıl ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulünün olmaması, daha önce TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, hane halkı net gelirinin 3 bin 700 TL’den az olması ve 25 yaşını doldurmuş olması koşulları gerekiyor.

ŞEHİT AİLELERİ İLE GAZİLER KURASIZ EV ALABİLİYOR
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile dul ve yetimleri ile en az yüzde 40 engelli vatandaşlar alt gelir grubunda yer alan konutlardan kuraya girmeden konut sahibi olabiliyor. Hak sahipleri konut tercihine bağlı olarak ödeyecekleri peşinat sonrası evlerini teslim alıp oturmaya başladıktan sonra ise taksitlerini kira öder gibi ödemeye başlıyor. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181