TOKİ Kanunu'nda değişiklik mi yapılacak?
CHP, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla, TOKİ konutlarının kamu ve özel yurtlara dönüştürülmesini öngören yasa teklifi hazırladı.

CHP Milletvekilleri Özgür Özel ile Sezgin Tanrıkulu imzası ile Meclis Başkanlığı’na sunulan yasa teklifi ile Toplu Konut Kanunu’nda değişiklik yapılması istendi.

Yurt sorunlarına dikkat çekildi
Teklif, Toplu Konut Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile Toplu Konut İdaresinin kaynaklarını kullanma amaçlarına uygun görülen TOKİ konutlarının kamu ve özel yurtlara dönüştürülerek eğitim-öğretim faaliyetlerinin desteklenmesini amaçlıyor. Teklifin gerekçesinde; yurt sorunlarına dikkat çekilerek şöyle denildi:

“Türkiye’de inşaat sektörü arz fazlası bekleyen 800 bin konutu ile ekonomide yaşanan durgunluk ve krizden en fazla etkilenecek olan sektördür. Türkiye'de 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ancak yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi bulunmaktadır. TOKİ’nin elinde satılmayan 120 bin dolayındaki konut projelendirerek kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmelidir.

Bu kapsamda TOKİ’nin satılmayan konutların öğrencilerin yurt ihtiyaçları ile orantılı olarak atıl durumdan çıkarılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yurt ihtiyacını illere göre tespit ederken TOKİ öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesinden, konutların yurt olarak kullanıma uygun hale getirilmesi ve yurt hizmeti sunumuna kadar olan süreci yöneten kurum olmalıdır.” 

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181