TOKİ Kayseri Sarız'a konut inşa edecek!
Sarız ilçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışları gereği,konutların dar ve orta gelirli vatandaşları kapsadığını ifade etti. Sarız Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl gündeme alınan ve çalışmaları başlatılan TOKİ uygulama taleplerinin sonuç verdiğini ve 2016 yılı Mayıs 17 de 110 konut için TOKİ'nin ihale yapacağının netlik kazandığını belirten Eroğlu, "1 Etap 110 konut ve iş merkezinin ihalesi 17 Mayısta yapılacak ve ihaleyi alan inşaat firması tarafından temeli atılacak inşallah uygulamasını başarı ile bitirmek istiyoruz. İlçemizde uygulamasına başlayacağımız 1. Etap TOKİ konutlarımızın yapım ihalesini alacak olan yüklenici firma tarafından kısa sürede tamamlandığında kuraları çekilerek hak sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız" değerlendirmesini yaptı.

İlçe Merkez de yer alan Bahçeli mahallesinde uygulama örnek projelerini TOKİ'ye sunduklarını ve projelerinin kabul edebilerek 17 Mayıs'ta ihaleye çıkarılacağını dile getiren İlçe Belediye Başkanı Eroğlu, şunları kaydetti: "İlçemizde daha güzel yaşanabilir sosyal konutların yapılacak olmasını çok önemsiyoruz. Buradaki amacımız sosyal belediyeciliğimizi ön plana çıkarmak ve dar gelirli vatandaşlarımızı düşünmek oldu. Bu amaçla da öncelikli olarak orta gelir grubu ve düşük gelir gruplu vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için Bahçeli mahallemizde değişik metre karelerde 110 konutun ön taleplerini topladık. Konutlardan almak isteyen vatandaşlarımız belediyemize başvurarak dosyalarını almışlardı. TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız, 10 m2 kiralık konut için 4000 bin,90 m2 karelik konut içinse 2000 bin lira Ziraat bankası TOKİ hesabına ön ödemelerini yatıkları görülmektedir. Bu işlemleri yapan vatandaşlarımız Bahçeli mahallemizde uygulayacağımız 110 konut için hak sahibi olacaklardır, hemşerilerime şimdiden hayırlı olsun."


Büyük Kayseri Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
filiz 8 yıl önce

ne zaman başlayacak

banner182

banner181