TOKİ, konut üretiminde yaklaşık 815 bin konut rakamına ulaştı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ergün Turan, konut üretiminde yaklaşık 815 bin konut rakamına ulaşıldığını belirterek, "2023 hedefimiz 1 milyon 200 bin konuta ulaşmaktır." dedi. Turan, bu yıl 79 milyon 814 bin olan Türkiye nüfusunun 2023'te 84 milyon 240 bine çıkmasının öngörüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti: "5 yıllık plan dönemi de dahil olmak üzere 2023'e kadar nüfusumuza 4 milyon 432 bin kişi daha eklenmiş olacaktır. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖN PLANDA
Ortalama hane halkı büyüklüğünü 3,5 olarak alırsak, sadece nüfus artışı kaynaklı konut ihtiyacının plan döneminde 1 milyon 266 bin civarlarında olacağını söyleyebiliriz. Türkiye'de konut ihtiyacı birçok ülkeden farklı olarak sadece nüfus artışı kaynaklı değildir. Bizim ülkemizde göçler, yenileme ve kentsel dönüşümünden kaynaklı ciddi konut ihtiyacı doğmaktadır" diye konuştu.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181