TOKİ konutları da artık gayrimenkul yatırım fonlarında!
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) çıkardığı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik yapan yeni tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan değişiklikle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İller Bankası, belediyeler ile bunların bağlı ortaklıkları, iştirakleri veya yönetim kuruluna aday gösterme imtiyazının bulunduğu şirketler tarafından gerçekleştirilen bağımsız bölümler gayrimenkul yatırım fonu portföyüne alınabilecek.

RUHSAT ALMA ŞARTI
Bunun için projelerin ruhsatının alınmış olma şartı aranırken inşaatın tamamlanmış olup olmayacağına bakılmayacak. Dolayısıyla henüz inşaat aşamasında olan konut, işyeri ve rezidans gibi projeler de fon portföyüne girebilecek.

HEMEN SATILABİLİR
Yeni düzenlemeyle TOKİ, belediye ve İller Bankası başta olmak üzere kamunun ürettiği konutlar artık “pay” olarak yatırımcılara satılabilecek. Böylece TOKİ'nin ürettiği binlerce konut artık gayrimenkul yatırım fonlarının portföyüne girecek.

Böylece bir ev parasından çok daha düşük tasarrufu olan yatırımcılar, aldıkları fon payları sayesinde TOKİ'den evin bir odasını, mutfağını ya da sadece salonunu satın almış olacaklar. Yatırımcı istediği zaman anında satıp tekrar nakit paraya dönebilecek.

HACZEDİLEMEYEN KONUT
Gayrimenkul yatırım fonlarının gelişmesi için devlet tarafından bir dizi teşvik uygulanıyor. Özellikle vergi avantajları sağlanan fonlardaki yatırımlar haciz edilemediği için tasarruflarını gayrimenkulde değerlendirmek isteyen yatırımcıları konut yerine gayrimenkul fonlarına yönlendirebiliyor.

Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181