TOKİ'nin bu yılki hedefi 60-65 bin konut ve 16 milyar TL'lik iş hacmi oluşturmak!
Türkiye genelinde 520'ye yakın aktif şantiyesi bulunan TOKİ, geçtiğimiz yıl 60 bin konut üreterek ekonomiye 15.5 milyar TL'lik katkı sağladı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, bu yılki hedeflerinin ise 60-65 bin konut ve 16 milyar TL'lik iş hacmi oluşturmak olduğunu kaydetti. Ağırlıklı olarak alt ve orta gelir grubunu konut sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ son üç yıldır ürettiği konutların yüzde 98'ini sosyal konut olarak yapıyor. TOKİ'nin ekonomik ve finansal olarak son 3 yılda yüzde 40 büyüdüğünü anlatan Turan, ortalama 40-45 bin olan konut üretimini de 3 yıl içinde 60-65 bine çıkardıklarını dile getirdi. Turan, TOKİolarak 1-1.5 yılda ürettikleri konutları 10-15 yıl vadeyle sattıklarını belirterek, yeni finans modelleri üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

1 MİLYAR LİRALIK SANAYİ YATIRIMI
Turan, sanayi siteleri kurulması için TOKİ'ye gelen talepleri karşılamak istediklerini ifade ederek, şu anda Aksaray, Diyarbakır ve Bolu'da sanayi siteleri için ihale aşamasına gelindiğini kaydetti. İhalelerin bu ay sonuna kadar yapılacağını vurgulayan Turan, bu ihalelerin toplam yatırım büyüklüğünün 800 milyon lira ile 1 milyar lira arasında olduğunu vurguladı.

'YENİ FİNANS MODELLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'
Ergün Turan, TOKİ olarak gayrimenkul sertifikası ihraç ettiklerini, ancak finansal piyasanın darlığı nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığını belirterek, bu konuyu BİST ve SPK ile görüştüklerini vurguladı. Turan, projede sertifikayla satılan konutların, diğer konutlara nazaran daha düşük fiyatla satıldığını belirterek, "Yani şu anda vatandaş aynı projeden daire almaya kalktığında arz ettiğimiz fiyattan daha yüksek fiyatta satıyoruz. Borsada oluşmayan bir derinlik var" dedi. Turan, yeni finans modelleri üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181