TOKİ, Superbrands’in Türkiye araştırmasında Süper Marka seçildi!
TOKİ, dünyanın önde gelen bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands’in 2016-2017 Türkiye araştırmasında Süper Marka olarak seçildi. İlk kez Süper Marka olarak tanımlanan TOKİ, farklı sektörlerden 4.988 marka arasından tüketiciler tarafından belirlenen 181 Süper Marka içinde, tek Kamu İdaresi olarak yer aldı.
 
2014 yılında yenilediği konut üretim çizgisiyle yeni bir markalaşma ve iletişim stratejisi yürüten TOKİ, yatay mimari yaklaşım, yerellik ve mahalle konsepti üzerine geliştirdiği mimari çözümlerin yanı sıra, vatandaşların ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeyi amaçlayan avantajlı kampanyaları ile tüketici nezdinde öne çıkıyor.
 
Superbrands marka ölçümleme programında TOKİ, Türkiye’nin tek Kamu İdaresi olarak tüketici beğeni ve tercih sıralamasında yer aldı. Yenildiği üretim çizgisiyle tüketiciden destek ve yüksek düzeyde olumlu geri bildirim alan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, gayrimenkul sektöründe Süper Marka olarak tanımlandı.  

2 yılda bir yapılan Süper marka Türkiye  araştırmasında 2016 tercihlerini ortaya koyan tüketiciler nezdinde, 4.986 marka arasından 1.148 marka "Superbrands kriterlerine" göre aday marka olarak belirlendi. Süpermarka aday seçiminde şirketin teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırımlar, marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyması ve vergi sıralamasındaki yeri temel kriterler olarak belirlendi.  

Aday markalar, konusunda uzman jüri tarafından değerlendirildi ve 300 marka halk oylamasına kaldı. Nielsen Araştırma Şirketi 300 marka için 18-56 yaş ve tüm SES gruplarında 1.638 kişi ile yüz yüze görüşerek tüketici değerlendirmesini gerçekleştirdi. Çalışmalar sonunda 181 marka, 67 puan barajını aşarak Türkiye'nin Süpermarkalarından biri olmaya hak kazandı. TOKİ, Gayrimenkul sektörünün Süper Markası oldu.

TOKİ’nin tüketiciler tarafından Süper Marka olarak seçilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten TOKİ Başkanı Turan, İdare’nin yüksek tecrübesiyle kalitede ve mimari uygulamalarda yeni bir çizgi izlediğini, bunun tüketicilerce anlaşıldığını söyledi.

Turan, şunları kaydetti:
"Yakın bir gelecekte TOKİ'nin sektör içinde hem malzemede hem işçiliğinde kalitesi ile referans bir kuruluş olacağına inanıyoruz, bu hedefle çalışıyoruz. İdaremizi, bilhassa malzeme ve işçilik alanında hizmet veren firmaların diğer projelerinde referans gösterecekleri bir noktaya taşıyoruz. TOKİ projelerinde yer almış firmaların, bize sundukları ürün ve üretimlerini diğer projelerinde örnek ve referans göstermeleri, İdaremizin önemli bir başarısı olacaktır. TOKİ, yapı ve üretim malzemelerinin yanı sıra mimari, mühendislik ve uygulama disiplinleriyle de örnek kuruluş haline geliyor."
  
89 ülkede 24 yıldır faaliyet gösteren dünyanın önde gelen bağımsız marka ölçümleme programı Superbrands, tüketicilerin, (bilinçli veya bilinçaltı) arzuladıkları, tanıdıkları ve bir ücret ödeyerek sahip olmak istedikleri, duygusal ve/veya fiziksel avantajları, diğer markalara göre çok daha yüksek oranda sunan markaları, tüketici oyları ile “Süpermarka” olarak tanımlıyor. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181