TOKİ ve Dünya Bankası işbirliği!
TOKİ’nin üreteceği konutlarda enerji verimliliğinin geliştirilmesi konusunda uluslararası tecrübesi olan Dünya Bankasıyla işbirliği içine girdiğini ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Bu projeyle binalardaki mevcut enerji verimliliği düzeyinin ölçülmesi, tasarrufların gerçekleşmesini sağlayabilecek spesifik uygulama önlemlerine ilişkin tavsiyelerin geliştirilmesi hedeflendi.” dedi.

Söz konusu mutabakat zaptı, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt arasında TOKİ'nin Bilkent’teki merkezinde imzalandı. Dünya Bankası yetkililerine TOKİ hakkında bilgi veren M. Ergün Turan, tasarruflu enerji verimliliği konusundaki çalışmaların önemine vurgu yaptı.

TOKİ ve Dünya Bankası’nın enerji verimliliği ile yeşil binalar konusunda iş birliği yapmak için bir araya geldiğini belirten Turan, sürdürülebilir kalkınmanın öneminin daha çok anlaşıldığını, enerji verimliliğine yönelik çabaların değerinin de aynı oranda arttığını söyledi.

Türkiye'nin enerji zengini bir ülke olmadığına dikkat çeken TOKİ Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Bugün TOKİ'nin inşa ettiği konutlarda yaklaşık 3 - 3,5 milyon insan yaşıyor. 2023 perspektifimizde Türkiye'de yaşayan nüfusun yaklaşık 5 - 5,5 milyonu TOKİ'nin yaptığı binalarda yaşayacak. TOKİ de bu kapsamda üzerine düşen sorumluluğun farkında olarak, üreteceği konutlarda enerji verimliliğinin geliştirilmesi konusunda uluslararası tecrübesi olan Dünya Bankasıyla işbirliği içine girdi. Bu projeyle binalarındaki mevcut enerji verimliliği düzeyinin ölçülmesi, tasarrufların gerçekleşmesini sağlayabilecek spesifik uygulama önlemlerine ilişkin tavsiyelerin geliştirilmesi hedeflendi.”

ZUTT: “TOKİ’den öğreneceğimiz çok şey var”
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Johannes Zutt ise konuşmasında, direktör olarak çalıştığı ülkeler arasında “gecekondunun azlığı” bakımından Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını ifade etti. Bunda TOKİ'nin katkısının büyük olduğunu belirten Dünya Bankası Türkiye Direktörü, Türkiye'nin bu konuda elde ettiği çok ciddi birikiminin bulunduğunu söyledi.

Kamu arazilerin bu şekilde değerlendirilmesini “pek çok ülkede olmayan bir şans” olarak nitelendiren Zutt, Dünya Bankası ve TOKİ arasında konut kalitesinin enerji verimliliği yönünü gündeme alan bu işbirliğini çok önemli bir fırsat olarak gördüklerini aktardı. TOKİ'nin sektöre örnek olduğunu vurgulayan Zutt, “Bu kadar geniş bir alanda sosyal konut yapmanın pek çok farklı yolu var. Bizim ümidimiz TOKİ, Türkiye'de öncü olacak, lider rol oynayacak, bu çok iyi bir başlangıç olacak. Enerji verimliliğinde TOKİ'nin rolünün daha da güçlendirilmesi açısından, elimizden geldiğince uluslararası tecrübeleri paylaşmayı isteriz. Sizden de öğrenebileceğimiz çok şey olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181