TOKİ yatay mimariye öncelik veriyor!
TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaklaşık 2,5 yıl önce aldıkları önemli kararlardan biri olan yatay mimariye öncelik verilmesi konusundaki çabalarının sonuç vermeye başladığını ve pek çok ilde bu bakışı yansıtacak önemli projelerin devam ettiğini belirtti. Bu değişiklikle, başta kadim şehirler olmak üzere tüm mekânlarda yatay bir yapılaşmaya öncelik verildiğini vurgulayan Turan, geçen yıl ihale edilen 64 bin konutun 47 bininin, yani yaklaşık yüzde 74’ünün, 6 ve daha az katlı binalardan oluştuğunu söyledi. Bu yıl tamamlanan konutlara ilişkin bilgi veren Turan “Bu yıl, şimdiye kadar yapımı tamamlanan Nevşehir, Niğde, Adapazarı, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Karabük, Osmaniye ve Düzce’de 10 bin 491 konut ve iş yeri teslim edildi” ifadesini kullandı. Turan, üç yıl içinde ihalesi gerçekleştirilen konut sayısının 93 bini geçtiğini kaydetti. TOKİ’nin 14 yıllık süre içinde ürettiği konutların yüzde 85’inin sosyal konut niteliğinde olduğunu aktaran Turan “Fakat son yıllarda ürettiğimiz konutların ise yaklaşık yüzde 95’i sosyal konuttur. 2016 yılında ise bu rakam yüzde 98’e çıkarılmıştır. Bu konutlar öncelikle dar ve orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımıza verilmektedir” dedi. TOKİ’nin şu anda ülke çapında 487 aktif projesi ve 700 şantiyesi bulunuyor. İdarenin bu yılki konut hedefi, 65 bin... İlk 6 ayda ise 30 bin konut ihale edildi. Şehit aileleri ve görev malullerine de toplam 668 milyon lira kredi kullandırıldı.

94 bin TL’ye dükkân 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başakşehir Kayabaşı 4. Etap 1. ve 2. Bölgedeki 77 adet iş yerini açık artırma yöntemiyle satışa sundu. İş yerlerinin 25-126 metrekare arasında değiştiğini aktaran TOKİ Başkanı Ergün Turan; açık artırmaya katılan alıcıların, söz konusu iş yerlerine, 94 bin liradan başlayan fiyatlarla, yüzde 25 peşin, 120 ay vade seçeneği ile sahip olabileceğini bildirdi. Kayabaşı’nın hızla geliştiğine değinen Turan, bölgede küçük ve orta ölçekli esnafın modern iş yerlerinde iş yapmaları için projeler tasarladıklarını kaydetti.
 
Türkiye

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181