TOKİ yatırımcılara Ağustos ayında fırsatlar sunmaya devam ediyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) yatırımcılara Ağustos ayında fırsatlar sunmaya devam ediyor. Düşük peşinat ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla ev ya da iş yeri almak isteyenler, uygun fiyatlarla açılışı yapılan açık artırmalara katılarak kazanıyor. 

Toki’nin açık artırma organizasyonlarını emlak pazarlama şirketi Turyap düzenliyor. Türkiye’de hemen her ilde ofisi bulunan emlak firması, satıştaki yerleri görmek isteyen alıcılara ücretsiz olarak yer gösterme hizmeti de veriyor. Müzayedelere katılmak için organizasyonun bulunduğu ilde olmak gerekmiyor. İnternet üzerinden bir gün öncesine kadar kayıt oluşturup katılım sağlanabiliyor. İnternet katılımcısı salonları eş zamanlı izleyerek teklif verebiliyor. 

15 Ağustos’ta 79 bin liraya konut, 35 bin liraya iş yeri
İş yeri ve konut müzayedesi, 15 Ağustos 2017 Salı günü, saat 13:30'da, TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkezi ile İstanbul Şişli Radisson Blu Hotel'de düzenlenecek. Konutların fiyatı 79 bin lira, iş yerlerinin fiyatı ise 35 bin liradan başlayacak. 

Adıyaman, Aksaray, Bolu, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kocaeli, Rize, Sakarya, Sivas,  Yozgat ve Zonguldak’taki 142 iş yeri; yüzde 25 peşin, 120 ay vade seçeneğiyle alınabilecek.

Adana, Afyon, Çorum, Gaziantep, Kayseri, Kırıkkale, Malatya, Sivas ve Trabzon’da alıcıya sunulan konutlar ise %12’den başlayan peşinatlar ve 180 aya varan vadelerle açık artırmada olacak. 

120 ay taksitle AVM satışı 
Rize ve Karaman’da bulunan iki AVM, %25 peşin 120 ay taksitle satılıyor. Rize Merkez Hamamderesi’nde 759 konutun bulunduğu kentsel dönüşüm alanında, 23 bölümden oluşan ve 4.800 m2 kapalı alanı bulunan AVM 14.815.000 TL muhammen bedelle; Karaman Doğukışla Vadisi 1. Etap’ta 416 konutun bulunduğu kentsel dönüşüm alanında 33 bağımsız bölümlü ve 4.688 m2 kapalı alana sahip AVM ise toplamda 8.366.000 TL muhammen bedelle satışa sunuldu. 

Rize’de bulunan AVM’ye toplu teklif alınacak. Karaman’da bulunan AVM için 33 bağımsız bölüme ayrı ayrı veya toplu teklif verilebilecek. 

24 Ağustos’ta Uşak’taki dükkanlar satılıyor 
Uşak’ta 397 adet dükkan 24 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 10:00’da Ramada Hotel-Uşak’ta satılacak. Muhammen bedeli 77 bin liradan başlayan dükkanlar %25 peşin, 120 ay vade ile açık artırmada olacak. 
Uşak Merkez kentsel yenileme projesi kapsamında 1. ve 2. etapta 1051 konut ve 923 dükkan yer alıyor. Proje, hak sahipleri ile belediye ve TOKİ’nin yaptığı çalışma sayesinde Uşak’ın yeni yaşam merkezi konumunda; kentsel yenileme projesi kapsamında örnek nitelikli proje olarak hayata geçirildi. Uşak Belediyesi, Uşak Defterdarlığı ve kamu kuruluşlarının bir kısmı da proje alanında yer alacak. 

55 arsa 228 milyon liraya satıldı 
Bayram öncesi konut, iş yeri ve imarlı arsa satışlarına hız veren TOKİ, uyguladığı açık artırma yöntemiyle hem kendi kazandı, hem de vatandaşa kazandırdı. 

Vatandaş, düşük faiz ve uzun vadeler ile gayrimenkul sahibi olurken; yatırımcıları yarıştıran arsa müzayedeleri ile değerleme raporlarının üzerinde kısa sürede yapılan satışlar devlete kazandırdı. Ağustos ayında düzenlenen TOKİ arsa müzayedesinde 55 arsa 228 milyon 252 bin TL'ye satıldı. 

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu KDV’den muaf arsalara ilgi büyüktü. İzmir arsalarının tamamına yakını satılırken; en yüksek bedelli arsa 78 milyon liradan satıldı.  135.750 m2 toplu iş yeri, ticaret, ibadet, belediye hizmet, akaryakıt istasyonu, park, askeri, yol ve otopark alanı niteliğindeki imarlı arsa İzmir Bornova Doğanlar’da yer alıyordu.  
Toki müzayedeleri ile ilgili bilgi, internet katılımı, satış listesine turyap.com.tr adresinden ve 444 27 80 numarasından ulaşılabiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181