TOKİ'ye emeklilerden rekor başvuru!
Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunduğu konutlara emekliler yoğun ilgi gösteriyor. Ankara ve Malatya’da kura ile satışa çıkarılan ve başvuruları devam eden konutlarda, başvurular ilk günlerde konut sayısını aştı. Karabük, Kastamonu ve Bartın’da emeklilerle bir araya gelerek konut edinimi konusunda bilgi veren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz” dedi.

TOKİ’nin başta emekliler olmak üzere düşük gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için 250 lira taksitli konut projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Emeklilerinin konut ihtiyacının karşılanması amacıyla satışa sunulan projelerden yüzde 25 oranında kontenjan ayırdığını belirten M. Ergün Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile Valilikler ve Belediyeler üzerinden emeklilerin konut sahibi yapıldığını ifade etti. TOKİ Başkanı Turan, bu kapsamda Karabük, Kastamonu ve Bartın’da emeklilerle bir araya geldi.

"1.5 yıldır devam ediyor"
Emeklilere yönelik konut projesinin yaklaşık 1,5 yıldır devam ettiğini ve ülkenin birçok yerinde bu çerçevede konut inşa edildiğini açıklayan TOKİ Başkanı, “Sosyal devletin en önemli görevlerinden biri vatandaşların barınma hakkının sağlanmasıdır. Ülkemize yıllarca hizmet ederek emekli olmuş ve hala ev sahibi olamamış vatandaşlarımızı sosyal devlet gereği ev sahibi yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu gün o aşamaya geldik. Şu anda bir seferberlik gibi çalışıyoruz. Türkiye genelinde büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz. Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz” dedi.

Emekliler yoğun ilgi gösteriyor
TOKİ’nin emekli ve düşük gelirlileri konut sahibi yapmak için Ankara ve Malatya’da satışa sunduğu ve başvuruları devam eden konutlara yoğun görüyor. Ankara ve Malatya’da satışa sunulan konutlara başvurular ilk günlerde konut sayısını aştı.

Başvuru için son gün 13 Kasım
Malatya’da 250 liradan başlayan taksitle 305’i alt gelir grubu, 778’i sosyal konut olmak üzere toplam bin 83 konut kura ile satışa çıkarıldı. Başvurular 26 Ekim - 13 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul ediliyor.

Başkent Ankara’nın merkezi Kızılay’a yaklaşık 10 kilometre mesafede Mamak İlçesi Gülseren Mahallesi’nde kura ile satışa sunulan konutların taksitleri ise 341 liradan başlıyor. 583’ü alt gelir grubu, 369’u sosyal konut olmak üzere toplam 952 konut için başvurular 22 Ekim - 20 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul ediliyor.

Ankara ve Malatya’da alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutlardan emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı.

Üst sınır 3 bin 200 lira
Alt gelir grubu çerçevesinde konut almak isteyenlerde aranan bazı şartlar şöyle; TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.

Sosyal konutlarda; TOKİ’den konut satın alınmamış ve kredi kullanmamış olmaları, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulünün bulunmaması, hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi ve başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması gibi şartlar aranıyor.

TOKİ’nin satışa sunduğu konut projeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181