İşte Trabzon'a nefes aldıracak yatırım projeleri!
Tabakhane kentsel dönüşümünde çok önemli ilerlemeler sağladıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bölgede uygulanacak olan rekreasyon projesi hazırlandı. Buraya şimdiye kadar 230 miİyon TL harcandı. Yıkımları hemen hemen tamamlamaktayız. Sadece 59 bina kaldı. Buradaki rekreasyon projemizi de hazırlamış durumdayız. Kadınlar halinin de modern bir şekilde yeniden yapılması için de projesi hazırlanmıştır. Tabakhane Vadisi, Zağnos Vadisi tarihteki güzelliğini ve düzenliliğini sağlayarak inşallah ileriki kuşaklara en iyi şekilde teslim etmiş olacağız" dedi.

KANUNİ YOLU BAĞLANTILARI
Yapım çalışmaları devam eden Akyazı'daki stadyum ve Kanuni Bulvarı hakkında da açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, stadyumda çalışmaların hızla devam ettiğini vurgularken, Kanuni Bulvarı'nda da stadyumun giriş çıkış yollarına ağırlık verildiğini dile getirdi. Gümrükçüoğlu, "Kanuni Bulvan'nda ödenek artışıyla stadyumun giriş çıkış yollarının tamamlanması cihetine gidilmiş durumda. Su Kanalizasyon İdaremiz tüm görevlerini yerine getiriyor. 15 tane güneyi kuzeye bağlayan köprülü kavşağı ve 8 hemzemin kavşağıyla, 3 şerit gidişi gelişi ile bu şehrin can damarıdır Kanuni Bulvarı. Kalan kısımlar imza aşamasındadır" ifadelerini kullandı.

KARAGÖZ MEYDANI YENİDEN
Gümrükçüoğlu, Trabzon şehir merkezinde bulunan tarihi Karagöz meydanını da yeniden Trabzon'a kazandıracaklarını söyİedi. Meydan Parkı'nın yeniden düzenlenmesinin ardından Meydan parkı ikinci etaba başladıklarını ve buranın önümüzdeki baharda tamamlanacağını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Meydan Parkı'nın ikinci etabı önümüzdeki baharda şehrimize en iyi şekilde kazandırılmış olacak. İkinci etabın ardından üçüncü etabı var buranın. Üçüncü etap limana bakan bir balkon olacak ve ikinci etabı tamamlanınca buraya başlanacak. Trabzon'umuzda eski tarihi bir Karagöz meydanımız var. Burada Cudibey İlköğretim Okulu ve öğretmen evimiz var. Milli Eğitim Bakanımız ve Maliye Bakanımıza projemizi arz ettik. Hacıkasım Camisinin yan tarafında TOKİ'nin kamulaştırma ile edindiği alanı biz satın alıyoruz. Protokolümüzü imzaladık. Okulu ve öğretmen evini orada yapacağız. Tarihte Hacivat-Karagöz oyunlarının oynatılmış olması münasebetiyle Karagöz Meydanı ismini alan bu alanı şehrimize tekrar kazandıracağız" diye konuştu.

TANJANT ALTI KATLI OTOPARK
Şehir merkezindeki otopark sorununu tamamen ortadan kaldırmak için kamulaştırmalara 25 milyon TL harcadıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Çok büyük bir otopark projesi hazırlamış durumdayız. Bu otopark Yavuz Selim Bulvarı'nin (Tanjant Yolu) altını da kapsayacak ve Meydan'a doğru uzanacak. Kimse araçlarını şehrin içine bırakma gerekçesi bulamayacak. Aracını buraya park ettiğimizde en fazla 50 metre 100 metre yürüdüğünde şehrin merkezine ulaşmış olacağız. Çok külfetli bir proje. Bu dev eseri Trabzon'a kazandıracağız" diye konuştu.

Elif YAVUZ/Kuzey Ekspres Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181