Trabzon Aydınlık Park Sitesi'nde boş kalan duvarlar süslendi!
Trabzon Aydınlıkevler Mahallesi Kuvvet Sokak'ta gerçekleştirilen Aydınlık Park Sitesi Projesinde, sitenin boş kalan duvarlarını değerlendirmek amacıyla sanatçılarla iş birliği yaparak Trabzon'a özgü resimlerle süsleyen Ata Petrol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Ali Haydar Baş'a Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar ve Feminart Genel Başkanı Şükran Üst teşekkür plaketi takdim etti. İnşaat Projesinin sahibi Ali Haydar Baş duygularını şu şekilde ifade etti; 'Bu sitede 162 daire var. Bu resimler belki bizlerin çocukluğunda anımsadığı babalarımızın gençliğinde anımsadığı, dedelerimizin çocukluğunu yaşadığı resimlerdir. Bunları gelecek nesillere resim üzerinde de olsa anlatabilmek adına böyle bir fikir aklımızda oluştu. Bunu Erhan kardeşimiz ile tartıştık. Böyle bir çalışmayı Trabzon'da yapan bir insan bulabilir miyiz diye. Erhan Esaspehfivan'da bize hocalarımızı tavsiye etti. Hocalarımız da bizi kırmadı. Ellerine sağlık çok hoş oldu. Amaç hasıl oldu diyebiliriz. Elimizden geldiği kadar inşallah bundan sonra projelerimizde, proje aşamasına yer ayırmayı düşünüyoruz. Bu sonradan çıkan bir alanda oluştu. Ama bundan sonraki projelerimizde mimari çizimlere de, belki ir sene iki sene sonra ortaya çıkacak ama proje aşamasında bu tip sanatsal verilere yer ayıracağız. Belki bir sonrakinde kabartmalar da kullanacağız. Binaların iç lobilerinde girişlerinde de kullanabileceğiz. Artık kafamızda böyle bir flaş patladı.'

Feminart Genel Başkanı Şükran Yangın Üst ise sanatsal projen şu şekilde bahsetti; 'Biz Feminart olarak amacımız dünyayı güzelleştirmek. Bunun için yola çıktık. Böyle bir misyonumuz var. Bu çalışma bu misyonumuzdan biri oldu. Güzel bir halka oldu. Özveri ile içimizden geldiği gibi kimi zaman destek alarak kimi zaman emeğimizle yaptığımız o güzellikleri ilk defa özel bir teşebbüsün başvurusu oldu. İlk kez yaptığımız işten para aldık. Uluslar arası festivaller yaptık. Bunlara başlayalı 9 sene oldu. Bakıyorum şimdi birçok çalıştaylar, birçok belediyede ve birçok ülkede yapılmaya başlandı. Bununla gurur duyuyoruz. Sanat adına güzel şeyler yaptığımız inanandayım. Uluslar arası olunca ülkemizin ve bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Çünkü bizim yaptığımız etkinliklere bugüne kadar gelmediyse en azından Trabzon'a 50-60 kadar ülke sanatçısı geldi. Bir sanatçıyı bin kişi olarak algılamak gerekiyor. Bunun en güzel örneği 23 ülkede temsilciliğimizin olmasıdır. Son zamanlardaki bu kötü olaylardan dolayı darbe girişimi olduğu gün aslında bizim Didim'de bir etkinliğe gidecektik. Oraya şubelerimizden de geliyorlardı ve biz durmadık oraya gittik. Çünkü ülkemizi dimdik ayakta tutmak zorundaydık. Dış güçleri sevindirmemek adına Tiflis şubemiz gelmek için 3 gün şubede bekledi. Amaç burada sanatın diliyle mesaj vermek. Biz bunu o zor günlerde bile yaptık. Ülkemizin her alanda ayakta olduğunu anlatmaya çalıştık. Sanat dili evrensel bir dildir. Bugün yaptığımız birçok basına çıkacaktır. Çünkü dünyanın her yerinden takip ediliyor. Sizin gibi girişimcilere örnek olacaktır. Daha çok artacaktır. Çünkü buradaki eserlerin birçoğu şu anda yıkılmıştır. Veya güzelliğinin farkına değillerdir. Burada bir kez daha onları görecekler. Sanat zaten ölümsüzdür' Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Fevzi Baytar plaketleri sahiplerine taktim etmeden önce şunları söyledi; 'Öncelikle bu düşünce kimin aklına gelmişse her yönden ellerine sağlık. Trabzon hızlı yapılaşmanın gelişen bir ili. Yapılaşma demek beton yığını demek. Beton diyince de böyle çıplak alanlar maalesef inşaatla doluyor. Bunları doldurmak çok önemli. Bu fikir kimin aklına gelmişse çok güzel olmuş. Trabzon'da birçok tarihi eser var. Bunların bir şekilde yaşatılması hem de sitelere insanlar gidince sanki oradaymış gibi hissediyorlar. Bu resimlerin sitelere kattığı ayrı bir güzellik var. Buların hepsi sitelere değer katar. Biz de inşallah gelenlere öneririz' diye konuştu.

Taka Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181