Trabzon'da 271 bina riskli çıktı!
Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri son 5 yılda 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 297 adet yapıda inceleme yaparken, bu yapılardan 271 adedinin riskli olduğunu tespit etti. Bugüne kadar ise riskli olan bu binalardan 224'ü yıkıldı. Bu çerçevede ilimizde bu güne kadar 248 hak sahibine yaklaşık 2 milyon lira kira yardımı, 21 hak sahibine ise 2.1 milyon lira kredi desteği sağlandı. Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Trabzon'da son 5 yıldan bugüne kadar 224 binayı afet riski taşıdığı gerekçesiyle yıktıklarını söyledi. Çiftçi, Trabzon'da son 5 yılda yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler vererek "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında ilimiz dâhilinde 297 adet yapıda inceleme yapılmış olup, bu yapılardan 271 adedinin riskli olduğu tespit edilmiştir. Riskli olduğu tespit edilen yapıların 224 adedi yıkılmıştır." dedi. Kanun kapsamında binası riskli tespit edilen hak sahiplerine kira yardımı ve kredi desteği gibi maddi yardımlar da yaptıklarını kaydeden Çiftçi, "Söz konusu Kanun kapsamında binası riskli tespit edilen hak sahiplerine, Bakanlığımızca 18 ay 745 TL kira yardımı veya bağımsız birim karşılığı 125 bin TL faiz destekli kredi imkânı sağlanmaktadır. Bu çerçevede ilimizde bu güne kadar 248 hak sahibine 1 milyon 908 bin 651 TL kira yardımı ve 21 hak sahibine 2 milyon 175 bin TL kredi desteği,sağlanmıştır." biçiminde konuştu.

TRABZON'DA 3 ALAN RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ
Çiftçi, Trabzon'da 2 Nolu Erdoğdu, Kaymaklı ve Gürbulak Mahallelerinde olmak üzere 3 adet alanı riskli bölge ilan ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Ayrıca; 6306 sayılı Kanun kapsamında 2 Nolu Erdoğdu, Kaymaklı ve Gürbulak Mahallelerinde olmak üzere 3 adet alanda riskli alan ilan edilmiştir. Kaymaklı Mahallesi Deliklitaş mevkisi (7,80 hektarlık bir alanda) kentsel dönüşüm kapsamında bölgede 74 adet bina bulunmaktadır. 74 adet yapıda toplam 190 daire ve yaklaşık 760 kişilik bir nüfus bulunmaktadır. 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nin Gelibolu mevkisinde (5,72 hektarlık bir alanda) kentsel dönüşüm kapsamında bölgede 100 adet bina bulunmaktadır. 100 adet yapıda toplam 220 daire ve yaklaşık 880 kişilik bir nüfus bulunmaktadır. Gürbulak Mahallesi (9,4 hektarlık bir alanda) kentsel dönüşüm kapsamında Bakanlığımızca sağlanan kaynakla, alanda zemin iyileştirilmesi yapılarak söz konusu alandaki afet riski ortadan kaldırılmıştır." 

Karadenizden Güne Bakış Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181