Trabzon Kızlar Manastırı restorasyon çalışmaları bitiyor!
Ortahisar ilçesinin Boztepe sırtlarında bulunan ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun gayretleriyle restore edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına devri yapılarak çalışmalara başlanılan tarihi Kızlar Manastırı restorasyonu tamamlanma aşamasına geldi.

Çalışmalar tamamlandığında Trabzon ve bölge turizminin en önemli destinasyonları arasında yer alacak olan tarihi Kızlar Manastırında restorasyon çalışmaları aslına uygun olarak gerçekleştirilirken manastır içerisinde bulunan tarihi Kaya Kilisesi ve örneğine nadir rastlanan fresklerin gün yüzüne çıkarılması projenin en önemli kısmını oluşturuyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Kızlar Manastırını en iyi şekilde Trabzon’a kazandırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığına devrettiklerini hatırlatırken, “Bakanlığımız bu süre zarfında restorasyon ihalesini gerçekleştirdi. Ödeneklerin tamamlanmasıyla çalışmaların sonlandırılması için ikinci ihalenin yapılması gerekti. İkinci ihale de yine Bakanlığımız tarafından yapıldı ve çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Birkaç ay içinde çalışmaların tümüyle bitirilmesiyle bu tarihi miras en güzel şekilde, şehrimize ve tüm insanlığa kazandırılmış olacaktır. Bu büyük miras müze olarak işlevini sürdürecektir. Bu vesile ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş’a, bir önceki Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya ve şehrimizin evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Trabozon Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181