Çömlekçi Kentsel Dönüşüm'de hak sahiplerine 50 milyon lira ödenecek!
TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çömlekçi ikini etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleri ile görüşmelere devam ediliyor.

Birinci etap kentsel dönüşüm alanında 134 binanın kamulaştırılarak yıkıldığı Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, 360 yapının bulunduğu ikinci etap kentsel dönüşüm alanında 299 hak sahibi ile uzlaşma sağlanarak sözleşmeler imzalandı. Sözleşme imzalayan hak sahipleri ile toplamda 50 milyon 275 bin 665 TL'lik anlaşma yapıldı. 299 hak sahibinin toplamda 493 hissesi satın alındı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un kentsel dönüşümlerle ismine layık hale getirdiklerini ifade ederek, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında uzlaşma sağlanan hak sahiplerine teşekkür etti.

FİYATLAR REVİZE EDİLDİ 
TOKİ'nin hem Trabzon hem de hak sahipleri için büyük bir özveriye imza attığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı için mahkemelerin belirlediği fiyatlar revize edilerek 15 Şubat'ta başlanılan görüşmelerle hak sahiplerimize sunulmuştur. TOKİ, buna rağmen bölgede bir kez daha değerlendirme çalışması yaparak fiyatları revize etmiştir, yükseltmiştir. Yeni fiyatların hak sahiplerimize sunulduğu görüşmeler belediyemizde devam etmektedir. Bu görüşmelerde hak sahiplerimize ayrıca Yenicuma'daki TOKİ konutlarından indirimli olarak ev sahibi olma hakkı sunulmaktadır" dedi.

ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR
Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında hak sahiplerine azami fiyat sunumu yapılmaktadır. 299 hak sahibimiz sözleşme imzaladı. Diğer hak sahiplerimizle de görüşmelerimiz sürüyor. Sözleşme imzalayan hak sahiplerine 50 milyon 275 bin 665 TL ödeme gerçekleştiriliyor. Ödemelere devam edilmektedir. Sözleşme imzaayan hak sahibi tapu intikalinin hemen ardından parasını almaktadır. Bölgedeki tüm hak sahibi hemşehrilerimin mağdur olmamaları için bu önemli fırsattan yararlanmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Karadeniz'de Son Nokta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181