Tarabzon Akçaabat Ortamahalle için kentsel dönüşüm önerisi!
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde tarihî Ortamahalle'ye giden yol üzerindeki kötü yapılaşma için "kentsel dönüşüm" gündeme geldi. İlçenin en önemli turizm mekânlarından biri olan Ortamahalle'ye ulaşım oldukça berbat durumda. Dar ve kötü yollar Ortamahalle'ye çıkmak isteyenleri canından bezdiriyor.

Konu Akçaabat Belediye Meclisinde gündeme geldi. Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu'nda Başkan Şefik Türkmen başkanlığında yapılan toplantıda Akçaabat Ortamahalle'de kentsel dönüşüm alanı görüşüldü. Yapılan görüşmede Akçaabat Yeni Camiden Ortamahalle sit alanı sınırına kadar kentsel dönüşüm alanı olması önerildi. Bu projenin uzun vadeli bir proje olduğunu ifade eden Türkmen amacın Akçaabat Yeni Cami ile Ortamahalle arasında bulunan çirkin yapılaşmayı ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. Başkan Türkmen böyle büyük projenin sadece Akçaabat Belediyesi olarak üstesinden gelmenin mümkün olmayacağını TOKİ ve Büyükşehir Belediyesinin de bu projede yer alması gerektiğini ifade etti.

Bu arada söz alan Meclis Üyesi Erhan Nadir Akçaabat'ın düşünülen projenin güzel olduğunu fakat Akçaabat sahil kesiminde bulunan belediye binası ile Millî Eğitim çaabat'm önünün açılması gerektiğini ifade etti. Nadir "Akçaabat sahil bandında tüm binalar kamuya ait. Okullar ve diğer kamu kurumları için bir düzenleme yapılması gerekir. Burada bulunan okullarda taşımalı sistemle diğer bölgelerden gelen öğrenciler ile eğitim veriyor. Bu okulları şehrin arka kısmına almalıyız. Bu alanı şehrin vitrini şeklinde tasarlamalıyız." dedi. 

Berkant Parlak / Karadenizden Güne Bakış Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181